21.3 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Ένα ριζοσπαστικό πρωτότυπο φέρνει στο Παρίσι η Citroen

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Citroen έχει αρκετούς λόγους για να γιορτάζει στο Παρίσι. Σε μερικές ημέρες ανοίγει τις πύλες του για το κοινό η σημαντική διεθνής έκθεση αυτοκινήτου και η Citroen που παίζει… εντός έδρας θα έχει ισχυρή παρουσία. Στην γαλλική πρωτεύουσα θα πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση του το ολοκαίνουριο C3, το οποίο έχει ήδη λανσαριστεί και στην χώρα μας και μάλιστα σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή. Εκεί θα γιορτάσει τα 4α γενέθλια του Ami, αν όχι του πρώτου, ενός εκ των πρώτων μοντέλων μικροκινητικότητας μαζικής παραγωγής που μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 65.000 αυτοκίνητα στις 17 χώρες όπου είναι διαθέσιμο και σύμφωνα με την Citroen θα γιορτάσει με μερικές… εκπλήξεις από τους σχεδιαστές της.

Στο Παρίσι θα κάνουν πρεμιέρα και τα ανανεωμένα C4 και C4 X. Αφού ανανέωσε πλήρως τα Berlingo και SpaceTourer καθώς και τα αντίστοιχα επαγγελματικά, η Citroen στρέφει την προσοχή της στο C-segment με τα C4 και C4 X που η λογική λέει πως θα υιοθετήσουν την τελευταία εκδοχή της σχεδιαστικής ταυτότητας της γαλλικής μάρκας – τουλάχιστον στον βαθμό που επιτρέπει ένα facelift, όσο εκτενές και αν είναι. Τα δύο μοντέλα θα έχουν λοιπόν νέο παρουσιαστικό, πιο απλό και με μεγαλύτερη συνοχή ώστε να συνεχίσουν την εμπορική πορεία τους τα επόμενα χρόνια χτίζοντας πάνω στις δυνάμεις και την επιτυχία τους. Το C4 για παράδειγμα είναι ήδη 2ο ανάμεσα στα υπόλοιπα μοντέλα του C-segment στην Ευρώπη (ανεξαρτήτως ενέργειας) ενώ το C4 X έχει ήδη κάνει μία δυνατή αρχή στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα στην Τουρκία αλλά έχει τα προσόντα για να επεκταθεί και προς την Ευρώπη. Η εταιρία δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες αλλά αν έπρεπε να μαντέψουμε θα λέγαμε ότι το Oli Concept που είδαμε πριν από λίγα χρόνια θα έχει ισχυρή επιρροή στο design των δύο μοντέλων.

Για το τέλος αφήσαμε ένα ριζοσπαστικό πρωτότυπο. Ένα πρωτότυπο που σύμφωνα με την Citroen θα αποκαλύψει στο ευρύ κοινό το μέλλον της μάρκας με έναν ιδιαίτερα εκφραστικό τρόπο. “Πολύχρωμο και πιστό στη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Citroen”, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η μάρκα, το νέο concept αποπνέει αυτοπεποίθηση η οποία φαίνεται πως είναι… κολλητική καθώς η Citroen δηλώνει πως δεν έχει καμία αμφιβολία για την ελκυστικότητα του πρωτότυπου που και η ίδια παραδέχεται πως επί της ουσίας, αποτελεί προάγγελο ενός μελλοντικού μοντέλου. Ποιο είναι αυτό το μοντέλο; Άγνωστο αν και κυκλοφορούν φήμες που λένε ότι το γεγονός πως το νέο concept θα μοιραστεί την σκηνή με τα ανανεωμένα C4 και C4 X δεν είναι τυχαίο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό