16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένα νέο design ξενοδοχείο στου Φιλοπάππου έχει την πιο μαγική θέα στην Ακρόπολη – Θα το ερωτευθούν οι instagrammers

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ξενοδοχείο Neoma μόλις άνοιξε τις πόρτες του και εντυπωσιάζει τόσο με το design όσο και με τη μαγευτική θέα που έχει από το rooftop.

Η Ακρόπολη και η μαγεία του αττικού ουρανού, τόσο το πρωί αλλά πολύ περισσότερο το βράδυ, είναι τα μεγάλα ατού ενός νέου και πολύ εντυπωσιακού roof garden που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των διεθνών ταξιδιωτικών οδηγών για την Αθήνα. Πρόκειται για την εντυπωσιακή ταράτσα του καινούργιου ξενοδοχείου Neoma που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στην πιο hot γειτονιά της Αθήνας, στου Φιλοπάππου, η οποία φημίζεται για την προνομιακή θέα της στον Παρθενώνα. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To bar στο roof top του ξενοδοχείου Neoma βλέπει στην Ακρόπολη και τον λόφο του Φιλοπάππου.

Με μια φουτουριστική πρόσοψη γεμάτη ενδιαφέροντες ασύμμετρους μαύρους κύβους, το design hotel Neoma δεν επαναπαύεται στις δάφνες που του προσφέρει η μοναδική θέα που έχει στην Ακρόπολη – η θέα για την οποία άλλωστε έρχονται επισκέπτες από την άλλη άκρη της γης για να θαυμάσουν.

Όλος ο αστικός ιστός στο πιάτο, κυριολεκτικά. Από το κέντρο μέχρι τη θάλασσα, η θέα στη φωτισμένη Αθήνα εντυπωσιάζει.

Το team του αρχιτεκτονικού γραφείου Dimitris Thomopoulos Architects φυσικά αξιοποίησε αυτή την προνομιακή οπτική γωνία που έχει το κτίριο προς τον αρχαίο ναό της Αθηνάς, αλλά δεν εξάντλησε τη δημιουργικότητά του εκεί. Πέρα από το roof top, οι αρχιτέκτονες έδωσαν έμφαση τόσο στους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, όσο και στους εσωτερικούς, προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε ο χώρος να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους ταξιδευτές που το επιλέγουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόσοψη του Neoma στην οδό Μουσών.

Ένα γεωμετρικό παιχνίδι με μεταλλικούς κύβους

H πρόσοψη με τους μαύρους κύβους θυμίζει αυτά τα γεωμετρικά ξύλινα παιχνίδια που έχουν τα μωρά για να μάθουν τα σχήματα. Μοιάζουν, έτσι ασύμμετροι που είναι, τοποθετημένοι άλλος πιο μέσα κι άλλος πιο έξω, σαν κάποιο αόρατο γιγαντιαίο χέρι να τους έχει τοποθετήσει σε ένα ξύλινο με διάφανες τρύπες.

Κάθε κύβος πλαισιώνει το παράθυρο ενός δωματίου.

Κάθε κύβος οριοθετεί και ένα δωμάτιο ενώ ένας από αυτούς προσφέρει θέα στο εσωτερικό της πισίνας poy υπάρχει στο roof garden. Είναι πραγματικά ένα πολύ ενδιαφέρον οπτικό εφέ για κάποιον που βαδίζει στη γειτονιά, διασχίζοντας την οδό Μουσών, να βλέπει ξαφνικά έναν μεγάλο κύβο γεμάτο νερό που επιπλέει στον τρίτο όροφο. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας από τους κύβους προσφέρει μια κρυφή ματιά στο εσωτερικό της πισίνας στο roof top.

Το κτίριο, το οποίο διαθέτει τρεις ορόφους και μια εντυπωσιακή ταράτσα με μπαρ και πισίνα, βρίσκεται σε προνομιακή θέση, σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά του λόφου Φιλοπάππου.

To λευκό φωτισμένο μπαρ, τόσο φουτουριστικό και εντυπωσιακό, απολαμβάνει τη θέα του Παρθενώνα.

Έτσι παρά το γεγονός ότι δεν είναι ένα ψηλό κτίριο, είναι τόσο κοντά στην Ακρόπολη και τόσο ψηλά χτισμένο που την αντικρίζει ανεμπόδιστα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φωτισμένες γειτονιές του κέντρου και το roof top του ξενοδοχείου Neoma όπως φαίνονται από το λόφο του Φιλοπάππου.

Είναι μάλιστα τόσο εντυπωσιακή η οπτική γωνία από την οποία ο θεατής βλέπει το πιο εμβληματικό από την αρχαιότητα αρχιτεκτόνημα όλου του κόσμου, που αισθάνεται κρατώντας το κοκτέιλ του ότι τα φώτα της Ακρόπολης αντικατοπτρίζονται μαγικά μέσα στο ποτήρι του. 

Η πισίνα, οι σεζλόνγκ και ο Παρθενώνας: μια ωραία σύγχρονη εικόνα της Αθήνας.

Η Ακρόπολη να την πιεις στο ποτήρι – Θέα που θα λατρέψουν οι instagrammers

Ο ουρανός αυτός της Αττικής με το τόσο φημισμένο στα πέρατα της Γης φως, είναι αυτός που τελικά έδωσε το όνομα στο ξενοδοχείο Neoma. «Το όνομα “Neoma” είναι ελληνικής προέλευσης που σημαίνει “νέο φεγγάρι, ευχαρίστηση”. Μαγεμένοι από τα μυστικά του ουρανού, οραματιστήκαμε ένα μέρος που θα λειτουργούσε ως καταφύγιο μέσα στο ξέφρενο αστικό τοπίο. Μια όαση στη μέση της βουής της πόλης» εξηγούν oι υπεύθυνοι του ολοκαίνουργιου design hotel που άνοιξε μόλις τις πόρτες του στην οδό Μουσών, στην περιοχή του Φιλοπάππου. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να πίνεις το ποτό σου εδώ, με την αιώνια ομορφιά να αντικατοπτρίζεται στο ποτήρι σου.

Το πιθανότερο είναι ότι το Neoma, με μαθηματική ακρίβεια, θα γίνει το αγαπημένο hot spot των Instagrammers, καθώς προσφέρει άπειρες γωνιές για λήψεις με φόντο Ακρόπολη. Επίσης, ο minimal σχεδιασμός στο εσωτερικό του, με την urban chic αισθητική του, είναι τόσο φωτογενής που συναγωνίζεται επάξια design boutique hotels στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές μητροπόλεις.

Το εστιατόριο του Neoma με τη μίνιμαλ πολυτέλεια να το χαρακτηρίζει.

Η διακόσμηση είναι λιτή και πολυτελής, ένα modern classic σκηνικό που συνδυάζει το design του σήμερα αλλά με αναφορές τόσο στον μοντερνισμό του 20ού αιώνα όσο και σε πιο εκλεκτικές γραμμές του κλασικισμού. Έτσι οι αυστηρές γωνιές συνυπάρχουν με θηλυκές καμπύλες, το ξύλο συνδυάζεται άψογα με το εμφανές σκυρόδεμα, η μπουρζουά γοητεία του βελούδου στο εστιατόριο παντρεύεται με έναν σκανδιναβικού τύπου μινιμαλισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άποψη από το λόμπι του ξενοδοχείου Neoma.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει και αλλιώς λόγω τοποθεσίας: η γειτονιά στην οποία δημιουργήθηκε το ξενοδοχείο είναι μια συνεχής συνομιλία μεταξύ της νέας Αθήνας και της παλιάς. Το αστικό τοπίο από τη μια και η αίγλη της Ακρόπολης από την άλλη. Και πίσω η ευεξία, η ανάσα που προσφέρει η φύση στον καταπράσινο λόφο του Φιλοπάππου.

H λιτή, εντυπωσιακή είσοδος του Neoma προδιαθέτει τον επισκέπτη για τον μίνιμαλ χαρακτήρα του ξενοδοχείου.

Ξύλινα κεφαλάρια προσφέρουν μια γήινη αισθητική στο εσωτερικό των δωματίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γκρί, ξύλο, μαύρο: η τριλογία του σκανδιναβικού μινιμαλισμού σε μια chic αθηναϊκή εκδοχή της.

Τα δωμάτια χάρη στα μεγάλα παράθυρα είναι πολύ φωτεινά προσφέροντας ευεξία στον επισκέπτη.

Αναφορές στον αθηναϊκό Μοντερνισμό.

Η θέα στις γειτονιές του Κέντρου κλέβει τις εντυπώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νυχτερινή Αθήνα, ένα αστικό τοπίο με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Στην πιο hype γειτονιά της Αθήνας

Το ξενοδοχείο Neoma βρίσκεται κοντά σε όλα: στα αρχαία και στα νέα, στις τουριστικές ζώνες ενδιαφέροντος αλλά και στην ηρεμία μιας ήσυχης γειτονιάς. Μια ανάσα μακριά από τα πιο ενδιαφέροντα μπαρ και εστιατόρια της Αθήνας, από την Ακρόπολη και το μουσείο της, από τις πιο hype γειτονιές του κέντρου. 

Η οδός Μουσών στου Φιλοπάππου, μια ωραία ήσυχη γειτονιά τόσο κοντά στα πιο σημαντικά σημεία και αξιοθέατα της πόλης.

Την αρχιτεκτονική μελέτη αλλά και το interior design του Neoma έχει υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο Dimitris Thomopoulos Architects. Η φιλοσοφία που ακολουθήθηκε είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων στοιχείων που χαρακτηρίζουν τη γειτονιά, αλλά και «τη σχέση του εμβληματικού λόφου του Φιλοπάππου με τον αστικό ιστό μέσω της κλίμακας και της δομής του».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άποψη του κτιρίου με τα εντυπωσιακά μπαλκόνια με μεταλλικά πλαίσια.

Στην Κρήτη υπάρχει ένα ξενοδοχείο με δωμάτια φωλιασμένα μέσα σε βράχια -Το αποθεώνουν Vanity Fair και FT

Ο Concept Maker Γιώργος Καράμπελλας υποδέχεται το iefimerida στο μαγευτικό σπίτι του στη Σκύρο -Ορισμός του σύγχρονου νησιώτικου

To roof top του Neoma φωτογραφημένο με drone.

Τα ασυμμετρα πλαίσια της πρόσοψης όπως φαίνονται από το δρόμο, στην οδό Μουσών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καθαρός γεωμετρικός όγκος από οπλισμένο σκυρόδεμα που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του κτιρίου, αναδεικνύεται χάρη στα μεταλλικά πλαίσια στην πρόσοψη. Θυμίζουν κάδρα που πλαισιώνουν την εντυπωσιακή θέα που έχει ο επισκέπτης όταν βρίσκεται στο κάθε δωμάτιο: θέα τόσο προς την πόλη όσο και προς τον λόφο του Φιλοπάππου και τον Παρθενώνα. 

Info: Neoma, neomahotel.comΜουσών 13, 11741 Αθήνα, τηλ.: 2130883945

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό