Home Tech Ένα νέο… «λαϊκό δικαστήριο» στο πληκτρολόγιό μας

Ένα νέο… «λαϊκό δικαστήριο» στο πληκτρολόγιό μας

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατευθυνθείτε στο App Store της Apple ή στο Google Play γιατί τα Threads ήρθαν επιτέλους και στην Ευρώπη!

Στις 5 Ιουλίου, η Meta, η μητρική εταιρεία του Instagram, του Facebook και του WhatsApp – κυκλοφόρησε το Threads στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μια νέα εφαρμογή που βασίζεται σε δημόσιες συνομιλίες με μορφή ποστ, σχεδόν πανομοιότυπη με τη μορφή του Twitter.

Με την υποστήριξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Meta Mark Zuckerberg, το Threads αποκαλύφθηκε μετά από μήνες εικασιών και μυστικότητας με φήμες που άρχισαν να κυκλοφορούν για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2023. Η αυτόνομη πλατφόρμα έχει χαρακτηριστεί ο «δολοφόνος του Twitter» από τους τεχνικούς, με πολλούς να προβλέπουν ότι θα αντικαταστήσει το X (πρώην Twitter) του Elon Musk, στον οποίο ανήκει πλήρως η εφαρμογή.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία για έναν ξεχωριστό χώρο όπου οι δημιουργοί και τα δημόσια πρόσωπα μπορούν να μοιράζονται έγκαιρα ενημερώσεις σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους», δήλωσε εκπρόσωπος της Meta την εποχή που η κωδικοποίηση βρισκόταν σε εξέλιξη στην τότε άτιτλη πλατφόρμα.

Απειλή για το Twitter

Η πλατφόρμα μοιάζει πολύ με το Twitter, με μια ροή αναρτήσεων που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο κείμενο – αν και οι χρήστες μπορούν, επίσης, να δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο. Μάλιστα, οι χρήστες τους Threads μπορούν να έχουν συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο – όχι όμως και πρόσβαση σε άμεσα μηνύματα (DM).

Η Meta δήλωσε ότι τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο Threads, έχουν όριο 500 χαρακτήρων. Παρόμοια με το Twitter, οι χρήστες μπορούν να απαντούν, να αναδημοσιεύουν και να παραθέτουν τα μηνύματα των άλλων στο Threads.

Η κυκλοφορία του Threads όχι μόνο ενισχύει τον ανταγωνισμό στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά συνεχίζει τη συνεχιζόμενη αντιπαλότητα μεταξύ Zuckerberg και Musk. Για σχεδόν επτά χρόνια, οι δύο μεγιστάνες της τεχνολογίας διαφωνούν για θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι πύραυλοι, ενώ πιο πρόσφατα, είχαν απειλήσει να μεταφέρουν τον δισεκατομμυριούχο καυγά τους στο κλουβί του MMA.

Από τότε που ο Musk απέκτησε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο του 2022, η εφαρμογή έχει δει αρκετές αλλαγές που έχουν αναστατώσει τους χρήστες της. Εκτός από το να πειράξει τον αλγόριθμό του, έχει αναθεωρήσει το πρόγραμμα επαλήθευσης και έχει θέσει όριο στην ανάγνωση tweets σε μια προσπάθεια να μετατρέψει το Twitter σε μια εφαρμογή που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία.

Η εφαρμογή έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στην Ευρώπη και από τότε οι εξελίξεις στην ελληνική σκηνή έχουν πάρει φωτιά!

Το νέο πεδίο για τράπερς και influencers

Η είσοδος στον κόσμο του Threads ξεκίνησε με ένα παράδοξο, όταν ο γνωστός ράπερ Bossikan ανέβασε κατά λάθος μια nude του, κάτι που έγινε αμέσως viral και οι νέοι για ακόμη μια φορά δεν άφησαν να περάσει απαρατήρητο.

Η ζώνη των Threads περικλείεται από γνωστούς τράπερς, παρουσιαστές και ινφλουένσερς, οι οποίοι ανεβάζουν ποστ στα οποία κυρίως «κράζουν» ο ένας τον άλλον, ενώ από κάτω πολλοί είναι οι χρήστες που σχολιάζουν με αντίστοιχο τρόπο μετατρέποντας την εφαρμογή σε ένα διαδικτυακό δικαστήριο.

Κάπως έτσι εξελίσσονται οι συζητήσεις:

Οι ράπερς κοντράρονται με influencers και παρουσιαστές:

Ενώ αλλού, τον ρόλο του δικαστή αναλαμβάνουν οι χρήστες:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version