18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένα νέο κίνημα ξεσηκώνεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, έτοιμο να τους πετάξει έξω από τα δάση

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ΜέΡΑ 25 εκτιμά ότι «ένα νέο κίνημα ξεσηκώνεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, απελευθερωμένο από τα κόμματα, έτοιμο να τους πετάξει έξω από τα δάση – κι αμέσως μετά από κάθε πτυχή της Πράσινης Μετάβασης». Ταυτόχρονα επιτίθεται με μια μακροσκελή ανακοίνωσή του στην κυβέρνηση τονίζοντας:

«Όπως οι μαυραγορίτες έβλεπαν την Κατοχή ως ευκαιρία, έτσι κι η αρπακτική ολιγαρχία βλέπει τις φωτιές και της τρέχουν τα σάλια. Στις φλόγες οι ολιγάρχες βλέπουν λογιών-λογιών ευκαιρίες. Ακόμα κι η αναδάσωση, αν γίνει π.χ. με σπόρους και δενδρύλλια της Bayern-Monsanto, επεκτείνει το βασίλειο τους και γεμίζει τα ταμεία τους. Όπως “αγκάλιασαν” την Πράσινη Μετάβαση για να πλουτίσουν βάφοντας με τοξική, πράσινη μπογιά τις πιο περιβαλλοντοκτόνες “επενδύσεις”, έτσι και τώρα η “Μητσοτάκης ΑΕ” που τους εκπροσωπεί ετοιμάζει, εκ μέρους τους, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ραμμένες και κομμένες στα μέτρα τους».

Το ΜέΡΑ 25 υποστηρίζει ότι «η αναδάσωση θα γίνει με κριτήρια βιωσιμότητας και βιοποικιλότητας, κι όχι με επιχειρηματικά συμφέροντα που προωθούν υβριδικά δέντρα και μεθόδους που δημιουργούν στείρα δάση εξαρτημένα από εταιρείες για την επιβίωσή τους». Προσθέτει ότι «οι συνελεύσεις των τοπικών κοινοτήτων θα εποπτεύουν την φυσική αναδάσωση – ούτε η “Μητσοτάκης ΑΕ” ούτε οι απονομιμοποιοημένες στα μάτια των πολιτών αμαρτωλές Περιφέρειες».

Καμία αλλαγή χρήσης γης στα καμένα για 30 χρόνια

Επισημαίνει ότι καταθέτει και ξανακαταθέτει, από πέρσι, τροπολογία που απαγορεύει την οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης γης για 30 χρόνια μετά από πυρκαγιά, την οποία απορρίπτει η κυβέρνηση. Για τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «λένε κι αυτοί όχι στην αλλαγή χρήσης γης αλλά, πονηρά προσθέτουν, “έως ότου εγκριθεί κατάλληλη χωροταξική μελέτη”. Επειδή στο ΜέΡΑ25 ξέρουμε πως γίνονται αυτές οι μελέτες, επιμένουμε: Καμία αλλαγή χρήσης γης για 30 χρόνια!».

Επίσης, το ΜέΡΑ 25 υποστηρίζει ότι γίνεται πολλή κουβέντα για το αν τις νέες ανεμογεννήτριες «θα τις βάλουν στα καμένα δάση ή αν θα κόψουν δέντρα που δεν έχουν ακόμα καεί για να φυτέψουν ανεμογεννήτριες. Για το ΜέΡΑ25 το δίλημμα αυτό είναι και εκτός θέματος και ανήθικο. Από την ίδρυσή μας φωνάζουμε: Καμία ανεμογεννήτρια στην στεριά! Αντίθετα, στο πρόγραμμά μας μιλάμε για πλωτές ανεμογεννήτριες στα ανοικτά μακριά από ιχθυότοπους και ανθρώπους».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό