33.6 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ένα δισ. ευρώ θα εισρεύσει στη γερμανική οικονoμία λόγω Euro

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Euro 2024 αναμένεται να κάνει πλουσιότερη τη γερμανική οικονομία κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ χάρη στους ξένους επισκέπτες που έρχονται να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση, η οποία ξεκινά απόψε το βράδυ.

Η ένεση του ενός δισ. θα ενισχύσει την οικονομική παραγωγή της χώρας κατά περίπου 0,1% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Ifo στο Μόναχο.

«Στην αρχή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη Γερμανία, οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις ξένων επισκεπτών αυξήθηκαν αντίστοιχα κατά 25 τοις εκατό», δηλώνει ο Gerome Wolf, ερευνητής του Ινστιτούτου Ifo. «Αν πάρουμε αυτό ως βάση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024, τότε μπορούμε να περιμένουμε περισσότερους από 600.000 επιπλέον ξένους τουρίστες και 1,5 εκατομμύριο επιπλέον διανυκτερεύσεις κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης».

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου -το οποίο η Γερμανία το έχει κατακτήσει τρεις φορές- θα πραγματοποιηθεί σε 10 στάδια της χώρας από το Olympiaastadion του Βερολίνου έως το Volksparkstadion του Αμβούργου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό