18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ένας νεκρός από πυρά στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ζωή του έχασε ένας αξιωματούχος της ασφάλειας όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν. Επίσης, δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.

Ένας άνδρας οπλισμένος με τουφέκι Καλάσνικοφ έβαλε επιτέθηκε στην πρεσβεία στις 8:30 π.μ. ώρα Μπακού, δήλωσε το υπουργείο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.  «Ο επιτιθέμενος εισέβαλε στο φυλάκιο της φρουράς και σκότωσε τον επικεφαλής της ασφάλειας με επιθετικό τουφέκι Καλάσνικοφ».

Η αστυνομία της Τεχεράνης ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν ύποπτο και ότι ερευνά το κίνητρο της επίθεσης.

Ο ύποπτος εισήλθε στην πρεσβεία μαζί με δύο μικρά παιδιά και το κίνητρό του μπορεί να ήταν «προσωπικά ζητήματα», μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλούμενο τον αρχηγό της αστυνομίας.

Η πρώτη ένοπλη επίθεση σε διπλωματική αποστολή του Αζερμπαϊτζάν στο Ιράν έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών για σειρά περιφερειακών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δεσμών του Αζερμπαϊτζάν με το Ισραήλ και της σύγκρουσής του με την Αρμενία για την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, υπενθυμίζει το πρακτορείο Bloomberg.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό