18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ένας μεγάλος κυβερνοπόλεμος μαίνεται μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί να μην υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπους, αλλά ο κυβερνοπόλεμος μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, έχει ως θύματα τις υποδομές που χρησιμοποιούν οι πολίτες. Οι στόχοι δεν είναι στρατιωτικοί και αυτό έχει μεγάλες συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών.

Οι πληροφορίες θέλουν τον συγκεκριμένο κυβερνοπόλεμο να έχει διάρκεια και ένταση και ας μην φαίνεται κάτι εκ πρώτης όψεως. Το γεγονός ότι οι στόχοι είναι οι υποδομές δημιουργεί πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα το πότε θα γίνει η επόμενη επίθεση και με τι κόστος, τόσο στο οικονομικό όσο και στο κοινωνικό πεδίο.

Για να γίνει αυτό κατανοητό αρκεί να σημειωθεί ότι μία κυβερνοεπίθεση που φέρεται να έγινε από το Ισραήλ προς το Ιράν είχε ως στόχο τους σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμων εκεί (περίπου 4.300 σημεία στη χώρα) και είχε ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις και αδυναμία τροφοδοσία καυσίμων για περίπου 12 ημέρες.

Από την αντίθετη πλευρά, μία κυβερνοεπίθεση που έγινε στο Ισραήλ είχε ως στόχο ένα site για γνωριμίες μεταξύ ατόμων που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Από εκεί διέρρευσαν στα social media τα στοιχεία και οι σεξουαλικές προτιμήσεις χιλιάδων Ισραηλινών.

Ο λόγος που ξέσπασε ο συγκεκριμένος κυβερνοπόλεμος σχετίζεται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το οποίο θέλει με κάθε τρόπο να σαμποτάρει το Ισραήλ και άλλες χώρες. Το γεγονός ότι οι στόχοι είναι πολιτικοί και όχι στρατιωτικοί δικαιολογείται από το ότι τα δίκτυα αυτά είναι πιο εύκολο να γίνουν αντικείμενο επίθεσης από hackers.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό