24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένας… κομπιουτεράς επικεφαλής της Ferrari!

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν γνωρίζουμε αν ο Enzo Ferrari θα μπορούσε να προβλέψει ότι κάποια στιγμή στο τιμόνι της εταιρίας του θα βρισκόταν ένας άχρωμος και άγευστος τεχνοκράτης των υπολογιστών, όμως η σημερινή πραγματικότητα οδηγεί την φημισμένη ιταλική μάρκα σε δραστικές και μάλλον επαναστατικές κινήσεις.
Έτσι ο νέος CEO της εταιρίας προέρχεται από τον χώρο των ηλεκτρονικών και των νέων τεχνολογιών. Το όνομά του είναι Benedetto Vigna και είναι προφανώς ο άνθρωπος που θα οδηγήσει την Ferrari στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και της νέας αντίληψης για την κινητικότητα που σίγουρα θα επηρεάσει και αυτού του είδους τους ειδικούς κατασκευαστές supercars.
O Vigna έχει περάσει τα τελευταία 26 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας στην εταιρία STMicroelectronics, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ferrari “η βαθιά του γνώση για τις νέες τεχνολογίες θα ενισχύσει την Ferrari”.
Aυτή την στιγμή ο κλάδος των μικροϋπολογιστών και των chips μαζί με άλλες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης είναι ο πιο ενεργός κλάδος και στην αυτοκινητοβιομηχανία, με τα σημερινά αυτοκίνητα να έχουν διαρκώς και περισσότερη τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης και της ηλεκτροκίνησης.
Προς το παρόν η Ferrari δεν έχει ξεκαθαρίσει την δική της στάση απέναντι την ηλεκτροκίνηση, όμως είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα θα υποκύψει. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μικροί κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως η Rimac προσφέρουν απίστευτες επιδόσεις που η ίδια η Ferrari δεν μπορεί να αγγίξει. Ακόμα και απλά καθημερινά αυτοκίνητα, χάρη στην ηλεκτροκίνηση, αποκτούν επιδόσεις supercars ή και παραπάνω (βλέπε Tesla).
Mένει να δούμε αν η κίνηση με την πρόσληψη ενός στελέχους σαν τον Vigna θα αποτελέσει σοφή κίνηση για την Ferrari και αν τελικά η ιταλική μάρκα θα μπορέσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Ο Vigna αναλαμβάνει την 1η Σεπτεμβρίου και η νέα Ferrari δεν θα αργήσει -εκ των πραγμάτων και με την πίεση του ανταγωνισμού- να φανεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό