24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ένας βετεράνος της Ford αναλαμβάνει τον σχεδιασμό της!

Ειδήσεις Ελλάδα

Καθήκοντα επικεφαλής σχεδιασμού στην Ford αναλαμβάνει ο Todd Willing που παίρνει την θέση του Anthony Lo, ο οποίος αποχώρησε από την αμερικανική εταιρία τον περασμένο Μάιο έπειτα από τρία χρόνια στο τιμόνι του τμήματος σχεδιασμού έχοντας αντικαταστήσει και αυτός τον Moray Callum που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2021 έπειτα από 7 χρόνια στον συγκεκριμένο ρόλο και περισσότερες από 2 δεκαετίες στην Ford. Περισσότερες από δύο δεκαετίες μετράει ήδη ο νέος επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Todd Willing, που έγινε μέλος της οικογένειας της Ford το 2003 και πριν αναλάβει καθήκοντα γενικού επικεφαλής σχεδιασμού, διετέλεσε επικεφαλής σχεδιασμού του τμήματος Model e της αμερικανικής εταιρίας.
Τα 21 χρόνια που εργάζεται για την Ford έχει επηρεάσει από διάφορες θέσεις το design διάφορων δημοφιλών μοντέλων όπως για παράδειγμα η 3η γενιά του Mondeo, η 6η γενιά του Fiesta και η 3η γενιά του Focus ενώ ήταν επικεφαλής σχεδιασμού του αμαξώματος και του εξωτικού Ford GT του 2016. Ειδικότερα το τελευταίο ήταν ένα έργο με πολύ συγκεκριμένες δυσκολίες και προκλήσεις καθώς έπρεπε το GT να είναι όσο πιο αποδοτικό γίνεται αεροδυναμικά και ταυτόχρονα, πιστό στην ιστορία του. Ο Willing είχε τον τελευταίο λόγο για το design και των SUV και pickup της αμερικανικής μάρκας καθοδηγώντας τις ομάδες που δημιούργησαν τα F-150, Bronco, Ranger, Maverick κ.ά.

Όπως είναι λογικό σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, η επιρροή του 50χρονου Todd Willing στο design των μοντέλων της Ford θα γίνει εμφανείς σε λίγα χρόνια από τώρα καθώς για το προσεχές μέλλον, ότι νέο ή ανανεωμένο λανσάρεται θα φέρει την σφραγίδα του προκατόχου του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Willing “νιώθει” την εταιρία και γνωρίζει εξίσου καλά με οποιονδήποτε σε αυτήν ποιος είναι ο χαρακτήρας της, τι πρεσβεύει και πώς θέλει να παρουσιάσει τον εαυτό της στο μέλλον. Καλή επιτυχία του ευχόμαστε λοιπόν και ανυπομονούμε να δούμε τις δικές του πινελιές στα δημοφιλή μοντέλα της Ford και σε άλλα που δεν ξέρουμε ακόμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό