27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Έναν στους τρεις στόχους του Predator, τον παρακολουθούσε και η ΕΥΠ

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα σοβαρά στοιχεία για το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών και το πώς λειτουργούσε το δίκτυο παρακολούθησης πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων ιδιωτών, έρχονται στο φως. Ρεπορτάζ του insidestory.gr αποκαλύπτει ότι έναν στους τρεις στόχους του παράνομου λογισμικού Predator, τους άκουγε και επισήμως (νομότυπα) η ΕΥΠ – συνήθως επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφαλείας. Ορισμένοι από τους στόχους βρίσκονταν στο στόχαστρο ΕΥΠ και Predator ταυτόχρονα για δύο ολόκληρα χρόνια.

Οι κοινοί στόχοι περιελάμβαναν, σύμφωνα πάντα με το insidestory.gr, υπουργούς, άλλα προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, δημοσιογράφους, δικηγόρους, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και της Αστυνομίας, εφοριακό, τραπεζικό και εκδότη.

Νέα προσφυγή Ανδρουλάκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις υποκλοπές: «Το παρακράτος που είχε στηθεί στο Μαξίμου, θα αποκαλυφθεί»

Η διασταύρωση της σχετικής λίστας προέκυψε από την έρευνα που ξεκίνησε αυτεπάγγελτα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΔΑΕ), δηλαδή η αντιπαραβολή της με όλες τις νόμιμες επισυνδέσεις που έχουν διαταχθεί. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του insidestory.gr, οι πραγματογνώμονες που διορίστηκαν από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι κοινοί στόχοι ήταν απλά… συμπτώσεις και πως οι δύο μέθοδοι παρακολούθησης, δηλαδή το Predator και η νομότυπη άρση απορρήτου, δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Δίκη Καραϊβάζ: Καταστράφηκε CD με κρίσιμες συνομιλίες… με συρραπτικό!

ΣΥΡΙΖΑ: Τεράστια επιχείρηση από το σύστημα Μαξίμου

Αναφερόμενος στο ρεπορτάζ, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για τεράστια επιχείρηση παρακολούθησης «εχθρών» και φίλων που ενορχηστρώθηκε και εκτελέσθηκε από το σύστημα Μαξίμου», καθώς και για επίθεση κατά της Δημοκρατίας.

«Όπως αποκαλύπτει η δημοσιογραφική έρευνα, έναν στους τρεις στόχους του Predator τον άκουγε και επισήμως η ΕΥΠ, το ίδιο διάστημα ή κοντινό με αυτό της απόπειρας μόλυνσής τους με το κατασκοπευτικό λογισμικό. Και κανείς δεν έχει βγει να εξηγήσει γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε υπουργούς και στελέχη της ΝΔ, δημοσιογράφους, δικηγόρους, επιχειρηματίες, έναν εφοριακό, έναν εισαγγελέα, ή ακόμα και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

«Το ρεπορτάζ αναδεικνύει ταυτόχρονα και τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης: όποτε έβγαινε κάποιο στοιχείο στη δημοσιότητα, σταματούσε η παρακολούθηση των εμπλεκόμενων προσώπων ή άλλαζε το μέσο αυτής, όποτε οι «στόχοι» διεκδικούσαν να μάθουν τι συμβαίνει άλλαζε αστραπιαία το νομικό πλαίσιο. Επρόκειτο δηλαδή για κανονική επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Μεθοδευμένη και άριστα συντονισμένη από το Μέγαρο Μαξίμου», συμπληρώνει.

Σε σχετική ανάρτηση προέβη και ο Στέφανος Κασσελάκης

Σήμερα αποκαλύφθηκαν οι κοινοί στόχοι παρακολουθήσεων predator και ΕΥΠ.

Ένα ενιαίο κέντρο παρακολουθήσεων με έδρα το Μαξίμου λειτουργούσε ανεξέλεγκτα.Με την οικογένεια Μητσοτάκη στο επίκεντρο.

Αυτό έπρεπε να ήταν το πρώτο θέμα παντού.Αλλά φυσικά, για το «Πρώτο Θέμα» δεν… pic.twitter.com/xzcmIZ2CoZ

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) July 26, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό