22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Έλενα Ακρίτα: Άρση στην ασυλία της μετά από τη μήνυση της Μαρέβας Μητσοτάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Για την άρση ασυλίας της Έλενας Ακρίτα, μετά από τη γνωστή μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Ειδικότερα, με ομόφωνη απόφασή της η Ολομέλεια αποφάσισε να αρθεί η βουλευτική ασυλία της Έλενας Ακρίτα, καθώς και οι 264 βουλευτές που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, υπερψήφισαν το σχετικό εισαγγελικό αίτημα.

Η ίδια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε νωρίτερα τον λόγο και ζήτησε να αρθεί η ασυλία της, λέγοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση να κρυφτώ πίσω από καμία ασυλία και κανένα προνόμιο. Στη μακρά δημοσιογραφική και συγγραφική μου πορεία, έχω λευκό ποινικό μητρώο, δεν έχω κανένα ποινικό αδίκημα. Θα δώσω τους δικαστικούς αγώνες», όπως ανέφερε.

Μάλιστα, επιτέθηκε εκ νέου στη σύζυγο του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας αφενός πως «δεν υπήρχε ίχνος σεξισμού» στην επίμαχη ανάρτησή της, ενώ την εγκάλεσε, επειδή όπως είπε, μήνυσε μόνο την ίδια που «αναπαρήγαγε» την είδηση και όχι τους εκδότες – τους οποίους και κατονόμασε – «που τη δημοσίευσαν».

«Ας μην μεταφέρουμε ιδιωτικές αντιδικίες εδώ στη Βουλή»

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, κάλεσε τη βουλευτή να μην εμπλέκει τις οικογένειες στην πολιτική αντιπαράθεση. «Έχει δικαίωμα η σύζυγος του πρωθυπουργού να ασκήσει έννομα μέσα όταν προσβάλλεται. Ας μείνει σε αυτό το επίπεδο η πολιτική αντιπαράθεση. Ας μην μεταφέρουμε ιδιωτικές αντιδικίες για προσωπικό όφελος εδώ στη Βουλή», όπως σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη άνοιξη, μετά από ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στα social media, την οποία χαρακτήρισε ως συκοφαντική.

Η Ολομέλεια θα αποφασίσει για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Έλενας Ακρίτα και για δεύτερη υπόθεση, παλαιότερη αυτή τη φορά, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από δημοσιογράφο, καθώς και για την άρση ασυλίας του Δημήτρη Μπιάγκη του ΠΑΣΟΚ για υπόθεση σε σχέση με τη δήλωση πόθεν έσχες του (εκπρόθεσμη κατάθεση), την περίοδο της ενασχόλησής του με την τοπική αυτοδιοίκηση, πριν γίνει βουλευτής.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας επί των άρσεων ασυλίας θα ανακοινωθούν αργότερα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό