23.2 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Έλαμψε ο Πιάστρι στο Αζερμπαϊτζάν

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη δεύτερη νίκη της καριέρας του σημείωσε σήμερα (15/6) στο Μπακού ο Όσκαρ Πιάστρι.

Ο οδηγός της McLaren άφησε δεύτερο τον poleman Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) και τρίτο τον Τζορτζ Ράσελ (Mercedes) σ΄ ένα… τρελό φινάλε στο Αζερμπαϊτζάν, που σημαδεύτηκε από το ατύχημα μεταξύ των Κάρλος Σάινθ και Σέρχιο Πέρες.

Νικητής τον Ιούλιο στο στην Ουγγαρία, ο Πιάστρι το έκανε ξανά, αυτή την Κυριακή στο Μπακού. Ο πιλότος της McLaren έκανε μια εξαιρετική προσπέραση στον Λεκλέρ στον 20ό γύρο και στη συνέχεια κράτησε ενάντια στον οδηγό της Ferrari.

Μετά βίας μάλιστα, επειδή ο Μονεγάσκος απειλήθηκε πολύ σοβαρά από τον Πέρες και τον Σάινθ στους τελευταίους γύρους αυτού του Grand Prix στο Αζερμπαϊτζάν.

Όμως, το θεαματικό ατύχημα μεταξύ του Ισπανού και του Μεξικανού στον προτελευταίο γύρο έσωσε τον Λεκλέρ. Η Ferrari και η Red Bull κατέληξαν με προβλήματα, αφού ο πίσω αριστερός τροχός του Σάινθ χτύπησε στον δεξιό μπροστινό του Πέρες, καθώς και οι δύο οδηγοί πάλευαν για το βάθρο.

Ο Τζορτζ Ράσελ δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Στη McLaren υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα μ΄ ένα πλατύ χαμόγελο, αφού με τη νίκη του 23χρονου Αυστραλού η βρετανική ομάδα πήρε το προβάδισμα στη βαθμολογία των κατασκευαστών με 20 βαθμούς διαφορά από τη Red Bull, βοηθούμενη και από την 4η θέση του Λάντο Νόρις.

Ξεκινώντας από τη 15η θέση στο grid μετά από ένα αποτυχημένο Q1 χθες, ο Άγγλος από το Μπρίστολ κατάφερε ό,τι καλύτερο μπορούσε χάρη σε μια επιστροφή βασισμένη σε ένα μόνο stop και μια καλή άμυνα ενάντια στον Μαξ Φερστάπεν, που έχει να δει νίκη από τις 23 Ιουνίου και την Ισπανία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό