16.7 C
Athens
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024

Έκτακτο συμβούλιο συγκαλεί ο Ντενιάχου για τις λεπτομέρειες της απάντησης στο Ιράν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας στις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής στο στρατιωτικό αρχηγείο της Κιριάτ στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το γραφείο ενός από τους υπουργούς στους Times of Israel.

Η συνάντηση πραγματοποιείται καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να προετοιμάζεται να χτυπήσει το Ιράν ως απάντηση στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους την 1η Οκτωβρίου που εξαπέλυσε η Ισλαμική Δημοκρατία.

«Θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα»

O Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έγινε σήμερα γνωστό από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επανέλαβε όσα είπε δημοσίως: Το Ισραήλ λαμβάνει υπόψη του τα θέματα που εγείρει η αμερικανική διοίκηση, όμως, εντέλει, θα λάβει τις αποφάσεις του με βάση τα εθνικά του συμφέροντα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Φυγαδεύτηκε στην Τεχεράνη ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν οι Times of Israel που επικαλείται το πρακτορείο της Σαουδικής Αραβίας, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασέμ βρίσκεται πλέον στην Τεχεράνη αφού διέφυγε από τον Λίβανο με ιρανικό αεροπλάνο πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Κασέμ φέρεται να έφυγε από τη Βηρυτό στις 5 Οκτωβρίου με το αεροσκάφος που χρησιμοποιούσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τεχεράνης Αμπάς Αράχτσι σε επίσημη επίσκεψη στον Λίβανο και τη Συρία. Η μεταφορά του διατάχθηκε από κορυφαίους ηγέτες της Ισλαμικής Δημοκρατίας υπό τον φόβο της δολοφονίας του από το Ισραήλ, λέει η πηγή.

Ο Κασέμ έχει εκφωνήσει τρεις ομιλίες μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα. Ενώ το πρώτο ηχογραφήθηκε στη Βηρυτό, το δεύτερο και το τρίτο έγιναν από την Τεχεράνη, λέει η πηγή.

Ομοβροντία ρουκετών από τη Χεζμπολάχ

Η λιβανική ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως εκτόξευσε σήμερα μια «σημαντική ομοβροντία ρουκετών» εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης κοντά στην πόλη Σαφέντ, στο βόρειο Ισραήλ.

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ προχώρησαν στη ρίψη μιας «σημαντικής ομοβροντίας ρουκετών» εναντίον αυτής της βάσης ανατολικά της Σαφέντ, «ως απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού εναντίον χωριών και κατοικιών» στον Λίβανο, είπε η φιλοΐρανική οργάνωση.

Είναι η έβδομη φορά που η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει ότι στοχοθέτησε τη Σαφέντ και τα περίχωρά της σε διάστημα 2 ημερών.

Τρεις Λιβανέζοι νεκροί από Ισραηλινά πυρά

Ο λιβανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο τριών στρατιωτών του από ισραηλινά πυρά εναντίον ενός από τα οχήματά τους, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου ο ισραηλινός στρατός κάνει επιδρομές εναντίον της φιλοΐρανικής Χεζμπολάχ.

«Ο ισραηλινός εχθρός στοχοθέτησε ένα στρατιωτικό όχημα στον δρόμο μεταξύ Έιν Έμπελ και Χανίν στο νότιο τμήμα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τρεις νεκροί», δήλωσε ο στρατός σε ένα δελτίο Τύπου που ανάρτησε στο Χ.

Με αυτές τις απώλειες, αυξάνεται σε 8 ο αριθμός των Λιβανέζων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εντατικοποίησης των ισραηλινών βομβαρδισμών εναντίον του Λιβάνου την 23η Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό