31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Έκοψαν τη συνέντευξη του Μπελέρη από τις Αλβανικές φυλακές ενώ ήταν στον «αέρα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια επεισοδιακή συνέντευξη έδωσε ο Φρέντι Μπελέρης μέσα από τις αλβανικές φυλακές όπου κρατείται, την Πέμπτη, σχετικά με την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου όταν ξαφνικά έπεσε το δίκτυο…

Η συνέντευξη που διήρκησε συνολικά 11 λεπτά διεξαγόταν ομαλά αλλά όταν άρχισε να αναφέρεται στα προβλήματα της Βόρειας Ηπείρου, χωρίς προειδοποίηση ο ήχος της μετάδοσης διεκόπη. Παρά τις προσπάθειες για επανασύνδεση το πρόβλημα της σύνδεσης δεν αποκαταστάθηκε. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, υπήρχε από πίσω του μια δεσμοφύλακας του ιδρύματος που επόπτευε τον φυλακισμένο υποψήφιο ευρωβουλευτή. 

Όπως περιέγραψε η κόρη του υποψήφιου Ευρωβουλευτή Ερμιόνη στο Mega, η ίδια διαχειριζόταν τη σύνδεση αλλά δεν κατάφερε να αποκαταστήσει το δίκτυο με αποτέλεσμα η συνέντευξη να μην ολοκληρωθεί. «Ίσως να έγινε επίτηδες. Προσπαθήσαμε να συνδεθούμε επί δυο λεπτά αλλά δεν γινόταν».

Τι είπε για τις συνθήκες φυλάκισής του

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο πως βρέθηκε εν μία νυκτί πίσω από τα κάγκελα χαρακτηρίζοντας παράδοξο το καθεστώς Ράμα καθώς «αποφάσισε σε μια μέρα» να τον φυλακίσει ενώ περιέγραψε τη διαδικασία της δίκης του ως παρωδία τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κράτος δικαίου.

Ερωτηθείς για το πώς μεταχειρίζονται στη φυλακή, είπε ότι δεν έχει δει κάποια ειδική μεταχείριση και του φέρονται όπως στους άλλους φυλακισμένους.

Περιγράφοντας την καθημερινότητά του στη φυλακή, είπε πως ξυπνάει με την εικόνα της Παναγίας που του έχει χαρίσει ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος και με μια φωτογραφία της οικογένειάς του.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες του στο ενδεχόμενο που εκλεγεί; Η προάσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, απάντησε ο κ. Μπελέρης.

Διαμήνυσε πως δεν παρατάει τη Χειμάρρα, επισημαίνοντας πως έστω και με μία ημέρα καταδίκης δεν θα μπορεί για την υπόλοιπη ζωή του να έχει ρόλο στην Αλβανία.

Για το πότε αναμένει να αποφυλακιστεί, ο ίδιος υπολογίζει ότι τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει βγει.

Τι είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ειδική αναφορά έκανε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας «πολύ ξύπνια» την απόφαση του να τον επιλέξει να παλέψει για τα ίδια πράγματα από ένα άλλο μετερίζι. «Αν δείτε το τέχνασμα στα δικαστήρια, ήταν μονόδρομος. Έχουν εφεύρει ένα μάρτυρα τον οποίο τον πλήρωσαν. Έχουν χρησιμοποιήσει πλαστό ποινικό μητρώο. Η δικαστής που με δίκασε έχει καταδίκη στην Ελλάδα και απαγόρευση εισόδου για πλαστογραφία» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Όλα δείχνουν ότι θα καταδικαστώ στο Εφετείο» επισήμανε ο κ. Μπελέρης και τόνισε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορεί πια να ασκήσει κανένα πολιτικό δικαίωμα στην Αλβανία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό