31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Έκλεισε με το βαθμό στη Λεωφόρο – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις εγχώριες υποχρεώσεις του, δίνοντας το τελευταίο του ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και παίρνοντας το βαθμό της ισοπαλίας με σκορ 2-2, για τη 10η και τελευταία αγωνιστική των Stoiximan Super League Playoffs. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League, παίρνοντας έτσι ένα από τα εισιτήρια για έξοδο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο UEFA Europa Conference League. Περιμένοντας όμως ο Ολυμπιακός πλέον τον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης στις 29 Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα και με κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου θα μπει απευθείας στους ομίλους του UEFA Europa League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και είχαν κάποιες συνεχόμενες ευκαιρίες για γκολ, όπως στο 11′ το σουτ του Μπακασέτα που μπλόκαρε ο Τζολάκης και το σουτ του Μαντσίνι έξω από την περιοχή στο 20′ το οποίο κατέληξε άουτ. Έξι λεπτά μετά, 26′, ο Γερεμέγεφ βγήκε τετ α τετ και το πλασέ του πέρασε άουτ, ενώ στο 30′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού όταν ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Καρβάλιο σηκώθηκε μόνος του και πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε παράλληλα από την εστία. Στο 35′ ο Ροντινέι μετά από ατομική ενέργεια έκανε το σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, χωρίς όμως τον επιθυμητό στόχο και στο 39′ ο Μαντσίνι έκανε το δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση και ο Τζολάκης έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 45′ ο Μπακασέτας είχε δοκάρι σε σουτ έξω από την περιοχή και στο 45+2′ ο Λοντίγκιν έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ποντένσε. Ένα λεπτό μετά ο Μαντσίνι ανατράπηκε από τον Ρίτσαρντς μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπακασέτας και στο 45+5′ έκανε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 51′ είχε καλή ευκαιρία για την ισοφάριση σε γυριστό σουτ του Ελ Κααμπί μέσα από την περιοχή, το οποίο όμως πήγε άουτ. Λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος έκανε το 2-0 και συγκεκριμένα ο Μπερνάρ με σουτ έξω από την περιοχή.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός αντέδρασε και πήρε τον έλεγχο του αγώνα, ανεβάζοντας ο Ποντένσε την απόδοσή του και μπαίνοντας στο ματς ως αλλαγή ο Γιόβετιτς. Στο 67′ ο Ποντένσε έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Παναθηναϊκού, ενώ 70′ ξανά ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε το σουτ από τα δεξιά της περιοχής με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει σταθερά.

Κάτι το οποίο όμως δεν μπόρεσε να κάνει στο 73′, όταν ο Ποντένσε και πάλι έκανε το «σκαφτό» πλασέ έξω από την περιοχή και «κρέμασε» τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού για το 2-1. Στο 78′ ο Ροντινέι σέντραρε από τα δεξιά, ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε άουτ, ενώ στο 81′ ο Ποντένσε έβγαλε την ασίστ από τα δεξιά και ο Γιόβετιτς με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το ισόπαλο 2-2.

Μετά από το ρεσιτάλ που έδωσε ο Ποντένσε με τα όσα ωραία έκανε στον αγωνιστικό χώρο, στο 89′ «είδε» τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από το ματς. Έτσι έμεινε το 2-2 και ο Ολυμπιακός στο τελευταίο του ματς πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στη Λεωφόρο και πλέον θα προετοιμαστεί για τον τελικό του UEFA Europa Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παναθηναϊκός (Χρ. Κόντης): Λοντίγκιν, Χουάνκαρ (77′ Ζέκα), Αράο, Γεντβάι, Κώτσιρας, Πέρεθ, Μπερνάρ (77′ Βέρμπιτς), Τσέριν (65′ Βιλένα), Μπακασέτας, Μαντσίνι (65′ Παλάσιος), Γερεμέγεφ (77′ Σπόραρ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς (76′ Κίνι) Έσε, Καρβάλιο (46′ Ιμπόρα), Όρτα (62′ Γιόβετιτς), Φορτούνης (62′ Μαρτίνς), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (90+8′ Μασούρας).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό