23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκλεισε με νίκη στο ΟΑΚΑ ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Νίκη για τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με 2-3 επί της ΑΕΚ, στην τελευταία αναμέτρηση της φετινής αγωνιστικής περιόδου της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» έτσι έκλεισαν με νίκη τη σεζόν, πραγματοποιώντας παράλληλα και την ανατροπή στο σκορ.

Στο 14′ η ΑΕΚ έκανε το 1-0 με τον Τσούμπερ, ενώ στο 20′ έγινε το 1-1 με σκόρερ τον Ελ Αραμπί. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ξανά στο 48′ με τον Γκαρσία, αλλά ο Ελ Αραμπί πραγματοποίησε το χατ τρικ με γκολ στο 69′ και 87′, για το τελικό 2-3 του Ολυμπιακού!

Από νωρίς το ματς απέκτησε ρυθμό και χαρακτηριστικό είναι πως στο 20′ το σκορ ήταν 1-1! Στο 14′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν, όταν έκλεψαν την μπάλα στο κέντρο η οποία κατέληξε στον Τσούμπερ και εκείνος με σουτ έξω από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα του Κρίστινσον για το 1-0. Ο Ολυμπιακός όμως αντέδρασε σωστά και μπόρεσε να απαντήσει αμέσως.

Έξι λεπτά μετά το γκολ, στο 20′ του ματς, ο Κούντε σέντραρε από τ’ αριστερά, ο Στάνκοβιτς βρήκε λίγο την μπάλα σε έξοδό του, όμως κατέληξε στον Ελ Αραμπί και με το κεφάλι ο Μαροκινός φορ ισοφάρισε σε 1-1!

Από εκεί και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την μπάλα στην κατοχή τους και δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή της ΑΕΚ. Στο 28′ ο Βαλμπουενά «γέμισε» στην περιοχή των γηπεδούχων με εκτέλεση φάουλ, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό της ΑΕΚ και να καταλήγει σε κόρνερ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς. Στο 34′ ο Ανδρούτσος σέντραρε από τα δεξιά, ο Κίτσος πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και με δεύτερη προσπάθεια πλάσαρε για να μπλοκάρει σταθερά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ. Τρία λεπτά μετά, 37′, ο Φορτούνης έστρωσε στον Κούντε ο οποίος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαλμπουενά με τον Σισέ να πιάνει την κεφαλιά, χωρίς όμως τον επιθυμητό στόχο.

Έτσι έμεινε το 1-1 στο ΟΑΚΑ για το ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο αρχικά κύλησε όπως και το πρώτο. Η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί, μόλις στο 48′, με 2-1. Έγινε η σέντρα από τ’ αριστερά, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-1 στην αναμέτρηση.

Ξανά όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιδράσει και άρχισε να ψάχνει την ισοφάριση. Στο 60′ ο Βαλμπουενά σέντραρε από τα δεξιά, κεφαλιά του Μπουχαλάκη, άουτ! Και στο 69′ ήρθε το 2-2. Όταν ο Βαλμπουενά και πάλι σέντραρε από τα δεξιά, ο Κούντε πήρε την κεφαλιά όμως ο Στάνκοβιτς απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ελ Αραμπί «έγραψε» το 2-2 με πλασέ από κοντά!

Δεν έμειναν όμως εκεί οι πρωταθλητές Ελλάδας και συνέχισαν για την ανατροπή. Στο 85′ ο Ρόνι Λόπες έκανε το μακρινό σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ στο 87′ ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την ανατροπή που ήθελε! Κόρνερ του Ρόνι Λόπες, η μπάλα βρήκε στον Σισέ και ο Ελ Αραμπί ξανά από κοντινή απόσταση διαμόρφωσε το τελικό 2-3!

Στη συνέχεια μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ευκαιρίες και για τέταρτο γκολ. Στο 88′ ο Μασούρας έκανε την κάθετη πάσα, ο Ελ Αραμπί βγήκε στην αντεπίθεση από τ’ αριστερά, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ όμως ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κούντε σούταρε από μακριά, ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε σταθερά και στο 90+5′ ο Ελ Αραμπί βρήκε την μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ με το κεφάλι, ο Μασούρας κοντρόλαρε και πλάσαρε από πλάγια θέση αριστερά, αλλά ο Στάνκοβιτς έδιωξε και έτσι έμεινε το 2-3 για τον Ολυμπιακό!

Κλείνοντας έτσι οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη τη φετινή αγωνιστική περίοδο, στην οποία σήκωσαν το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (90′ Καραργύρης), Ανδρούτσος, Σισέ, Μπα, Κίτσος, Μπουχαλάκης (79′ Κανέ), Κούντε, Βαλμπουενά (79′ Καρβάλιο), Φορτούνης (46′ Μασούρας), Βρουσάι (64′ Λόπες), Ελ Αραμπί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό