25.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έκκληση Λιβάνιου στους πολίτες να σπεύσουν να δηλώσουν την περιουσία τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Ειδήσεις Ελλάδα

«Δεν πρέπει να βασιζόμαστε ότι αιωνίως θα δίδονται παρατάσεις»

Έκκληση στους πολίτες, ιδίως των περιοχών που βρίσκονται σε κτηματογράφηση, να προσέλθουν και να δηλώσουν την περιουσία τους, απηύθυνε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Λιβάνιος, μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ένταξη του κτηματολογίου Δωδεκανήσων στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

«Δεν πρέπει να βασιζόμαστε ότι αιωνίως θα δίδονται παρατάσεις» τόνισε ο κ. Λιβάνιος, σημειώνοντας ότι κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος στο άναρχο τοπίο και να αποκτήσουμε ένα Εθνικό Κτηματολόγιο και να αναπτυχθεί η χώρα οικονομικά όσο της αξίζει.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η κτηματογράφηση σε ένα μεγάλο τμήμα των Χανίων ξεκίνησε στις 18/10/2021, κι ενώ εκτιμάται ότι πρέπει να δηλωθούν περί τα 570.000 δικαιώματα, επτά μήνες μετά έχει δηλωθεί μόνο το 11%. Στο Ρέθυμνο, η κτηματογράφηση ξεκίνησε στις 30/6/21 και σήμερα είμαστε στο 19%, ενώ στις Κυκλάδες, που ξεκίνησε στις 5/7/21, είμαστε στο 44%.

«Υπάρχουν, δηλαδή, περιοχές, που είναι σε κτηματογράφηση, αλλά πρέπει και ο κόσμος να προσέλθει για να διασφαλίσει την περιουσία του. Δεν πρέπει να βασιζόμαστε ότι αιωνίως θα δίνονται παρατάσεις. Κάποια στιγμή, όλα αυτά πρέπει τελειώσουν» είπε ο κ. Λιβάνιος και προσέθεσε: «Όπως πρέπει το κράτος να λειτουργήσει σωστά, έτσι πρέπει και οι πολίτες να προσέλθουν, ιδίως εκεί που εξελίσσεται η κτηματογράφηση. Να ενδιαφερθούν και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους. Ναι, μπορεί να χάσουν μια-δυο μέρες, αλλά πρέπει να μπει τέλος στο άναρχο τοπίο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό