24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκκληση για αίμα απευθύνουν οι Θαλασσαιμικοί ασθενείς- «Ας μην αφήσουμε καμιά ζωή να κινδυνέψει»

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου[email protected]

Έκκληση απευθύνουν οι Θαλασσαιμικοί ασθενείς λόγω των σοβαρών ελλείψεων αίματος που παρατηρούνται αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας co-19 και της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον.

Όπως μας εξηγεί η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία & Δρεπανοκυτταρική Νόσο ανά την χώρα, η μετάγγιση αίματος είναι η μοναδική θεραπεία τους. Αυτές τις μέρες όμως, οι Θαλασσαιμικοί ασθενείς δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες ποσότητες αίματος που απαιτούνται, οδηγώντας πολλές φορές ακόμα και σε αναβολές μεταγγίσεων.

Όπως είπε στη «Ν» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Σβάρνας λόγω των δυσκολιών που επιφέρει η πανδημία αν δεν μπορεί κάποιος να επισκεφθεί την αιμοδοσία ενός νοσοκομείου για να δώσει αίμα μπορεί να απευθυνθεί στο ΕΚΕΑ και να μάθει σε ποιες περιοχές και πότε γίνονται εθελοντικές αιμοδοσίες. Για παράδειγμα στις 15 Ιανουαρίου θα γίνεται αιμοδοσία στο Δημαρχείο Υμηττού ενώ, 29 και 30 Ιανουαρίου θα είναι στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού του δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι αιμοδοσίες των νοσοκομείων της χώρας μας αλλά και οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα προκειμένου να γίνεται η αιμοληψία με ασφάλεια.

Τα τηλέφωνα στου Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας ΕΚΕΑ για πληροφορίες είναι : 213 214 6716 & 213 214 67 26.

Η Ομοσπονδία όπως μας είπε ο κ. Σβάρνας, ζητά από τον κόσμο να δείξει αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο μας καθώς όπως λέει, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, αφού οι ελλείψεις σε αίμα λαμβάνουν τραγικές διαστάσεις σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη μετάγγισης να κινδυνεύουν.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό