27.6 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι 2024: Τι θα δούμε στην πόλη του φωτός

Ειδήσεις Ελλάδα

Από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου, το κέντρο της αυτοκίνησης θα γίνει το Παρίσι. Φέτος σηματοδοτεί την 90η διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1898.

Οι εκθέσεις αυτοκινήτων μπορεί να έχουν χάσει μεγάλο μέρος της λάμψης τους τα τελευταία χρόνια, αλλά μερικές ακόμα καταφέρνουν να έχουν ενδιαφέρον με πολλές πρεμιέρες πρωτότυπων αυτοκινήτων και μοντέλων παραγωγής. Το Mondial de l’automobile de Paris (ή Mondial de l’Auto στα γαλλικά ), το οποίο εναλλάσσεται με το IAA της Γερμανίας, παραμένει ένας από τους τελευταίους προμαχώνες τέτοιων εκδηλώσεων στην Ευρώπη. , καταφέρνοντας ακόμα να τραβήξει την προσοχή μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Φέτος, η έκθεση διαρκεί από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου στην καρδιά της Γαλλικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την παράδοση, όλες οι μεγάλες παγκόσμιες πρεμιέρες θα γίνουν την πρώτη μέρα, η οποία είναι αφιερωμένη στον Τύπο.

Τι θα δεις στο ΠαρίσιAlfa Romeo Tonale (2025 MY)Alfa Romeo Junior Veloce EV + Junior IbridaAlfa Romeo Giulia Quadrifoglio SuperSportAlpine A290 GTAudi RS3 FaceliftAudi A5Audi Q5

Audi A6 e-tronAudi Q6 e-tron + Q6 Sportback e-tronAudi e-tron GT PerformanceBMW M5 TouringCadillac LyriqCadillac Optiq (Δεν έχει επιβεβαιωθεί)Citroen AmiCitroen C3 (Το είδαμε στην Αθήνα)Citroen C3 Aircross (Το είδαμε στην Αθήνα)Citroen ConceptFord Capri (Το είδαμε στην Αθήνα)

Auto Athina 2024, Φωτογραφία Γιάννης Κέμμος. Πρεμιέρα για το Ford Capri
Fiat Grande PandaKia EV3 (Το είδαμε στην Αθήνα)Kia EV6 Facelift (Το είδαμε στην Αθήνα)Leapmotor T03 (Το είδαμε στην Αθήνα)Leapmotor B10Leapmotor C10(Το είδαμε στην Αθήνα)Mini Aceman (Το είδαμε στην Αθήνα)Mobilize Duo And Bento (παραγωγή)Peugeot E-408Peugeot E-3008 & E-5008 Long RangePeugeot Inception Concept

Renault Sustainable ConceptRenault Rafale E-Tech 4×4 300 ίπποιRenault SymbiozTesla Cybertruck (ντεμπούτο στην Ευρώπη αν και το είδαμε στην Αθήνα)VW ID GTI ConceptΕπίθεση από την Κίνα

Επιπλέον, αρκετές κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα είναι παρούσες στην έκθεση, παρουσιάζοντας τα μοντέλα τους στην ευρωπαϊκή αγορά. Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της εκδήλωσης , μάρκες όπως οι BYD, Dongfeng Forthing, GAC, Leapmotor, Seres και XPeng θα έχουν η καθεμία ειδικά περίπτερα.

Leapmotor C10 (φωτογραφία αρχείου Γιάννης Κέμμος)
Ποιες μάρκες θα λείψουν;

Αρκετές εταιρείες αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μεγάλων ονομάτων όπως:  Cupra, Hyundai, Jeep, Lamborghini, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Polestar, Seat, Suzuki, Volvo και Zeekr.

Ειδική Έκθεση Κινηματογραφικών Αυτοκινήτων

Μια έκθεση Pop Culture της Movie Cars Central θα παρουσιάσει 25 εμβληματικά οχήματα από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Η συλλογή Movie Cars Central του Franck Galiègue, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, θα βρίσκεται στο επίκεντρο του Pavilion 7.1. Μεταξύ των μοντέλων που ξεχωρίζουν είναι:

Ford Gran Torino (Starsky & Hutch)
BatmobileFord Gran Torino (Starsky & Hutch)Peugeot 406 (taxi)Ferrari 308 GTS (Magnum)Pontiac Firebird “KITT” (Knight Rider)Aston DBS & BMW 750 (James Bond)Delorean από το Back to the Future 2

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό