24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκανε το νταμπλ και πάει για «τρεμπλ» η Σίτι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης φέτος και το απέδειξε κάνοντας το νταμπλ στην Αγγλία.

Μετά το πρωτάθλημα οι «Σίτιζενς» κατάκτησαν και το Κύπελλο, ενώ το άλλο Σάββατο θα διεκδικήσουν στην Κωνσταντινούπολη το «τρεμπλ», αντιμετωπίζοντας στον τελικό του Champions League την Ίντερ.

Οι «Πολίτες» νίκησαν στο Γουέμπλεϊ τη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1, στον 142ο τελικό της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στη Γη.

Μάλιστα, είναι εντελώς αξιοσημείωτο το γεγονός πως μέχρι σήμερα οι δύο σύλλογοι του Μάντσεστερ δεν είχαν τεθεί ποτέ αντιμέτωποι, ούτε στον τελικό του FA Cup ούτε σε εκείνον του League Cup.

Η Σίτι κατάκτησε το τρόπαιο για έβδομη φορά στην Ιστορία της και πρωταγωνιστής της ήταν ο Ιλκάι Γκουντογκάν, τον οποίο οι φήμες θέλουν για τα επόμενα τρία χρόνια στην Μπαρτσελόνα μετά το τέλος της σεζόν.

Ο Γερμανός διεθνής μέσος άνοιξε το σκορ από τα… αποδυτήρια με ένα απίθανο σουτ στα 12 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, δίνοντας στην ομάδα του ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Ενάντια στη ροή του παιχνιδιού και στην πίεση που δέχονταν, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» ισοφάρισαν στο 33΄ με πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες, στο οποίο είχε υποπέσει ο Τζακ Γκρίλις βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι.

Ο τελευταίος λόγος όμως ανήκε ξανά στον Γκουντογκάν, που πέτυχε και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά στην αρχή του β΄ ημιχρόνου (51΄) και διαμόρφωσε τη μοίρα του τελικού.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ προσπάθησε να αντιδράσει, είχε δοκάρι με τον Μακ Τόμινεϊ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά μέχρι εκεί.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε τους 13 τίτλους από τη στιγμή που ανέλαβε τη Μάντσεστερ πριν από μια επταετία, το 2016.

Επί ημερών του η Σίτι μετρά πέντε πρωταθλήματα Αγγλίας, τρία League Cup, δύο Κύπελλα και δύο Community Shield, ενώ ο μοναδικός τίτλος που λείπει είναι ευρωπαϊκός, αλλά θα τον διεκδικήσει κι εκείνον στις 10 Ιουνίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό