18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έκανε… σεφτέ η Μπαρτσελόνα – Ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου η Σάλτσμπουργκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Καταλανοί νίκησαν 1-0 τη Διναμό Κιέβου και οι Αυστριακοί 3-1 τη Βόλφσμπουργκ

Η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στο φετινό Champions League, χάρη σε γκολ του αρχηγού της Πικέ, νικώντας με 1-0  την Δυναμό Κιέβου για την 3η αγωνιστική των ομίλων. Δεύτερη νίκη για την Σάλτσμπουργκ, που επικράτησε με 3-1 της Βόλφσμπουργκ.

Μετά από δύο διαδοχικές ήττες από Μπενφίκα και Μπάγερν, οι Καταλανοί έφτασαν στην πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση χάρη στο τέρμα του αρχηγού, Ζεράρ Πικέ, στο 36ο λεπτό, όπως τονίστηκε στην ΕΡΤ.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν ανησύχησαν σε κανένα σημείο του ματς στο «Καμπ Νου», καθώς είχαν απόλυτα την κατοχή της μπάλας (60%-40%), και επέτρεψαν μόλις τρία σουτ στους Ουκρανούς, με κανένα από αυτά να μην καταγράφεται στον στόχο.

Έτσι, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση του πέμπτου ομίλου και περιμένει το ματς της Μπάγερν με την Μπενφίκα, για να διατηρήσεις τις ελπίδες της για έξοδο στους «16» του Champions League. Στον 1 βαθμό και την τελευταία θέση έμεινε η Δυναμό Κιέβου.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Μινγκέθα (46′), Άλμπα, Φ. Ντε Γιονγκ, Μπούσκετς, Γκάβι (69′), Λ. Ντε Γιονγκ (46′), Ντεστ, Ντεπάι (75′) Αλλαγές: Κουτίνιο (46′), Φάτι (46′), Ρομπέρτο (69′), Αγκουέρο )(75′)

Δυναμό Κιέβου (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπουτσάν, Σιρότα, Ζάμπαρνι, Μικολένκο, Κεντζιόρα (78′), Σαπαρένκο, Σίντορτσουκ, Μπουγιάλσκι (85′), Ντε Πένα (62′), Σουπριάγκα (61′), Τσιγκάνκοφ (85′) Αλλαγές: Γκάρμας (61′), Βιτίνιο (62′), Τίμτσικ (78′), Καραβάεφ (85′), Ραμίρεζ (85′)

Δυνατή η Σάλτσμπουργκ 

Οι Αυστριακοί άνοιξαν πολύ νωρίς το σκορ στην «Red Bull Arena» με Αντεγιέμι, ενώ ο Οκαφόρ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 12′ να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Οι Γερμανοί «τιμώρησαν» αυτή τη χαμένη ευκαιρία και ισοφάρισαν με τον Ενμέτσα στο 15ο λεπτό, με αυτή να είναι και η μοναδική ουσιαστική τελική που δημιούργησαν σε όλο το ματς.

Η Σάλτσμπουργκ παρά την πίεση της δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο επέβαλλε αποτελεσματικά την κυριαρχία της στο χορτάρι και αφού αρχικά ο Οκαφόρ στο 65ο λεπτό, «λύτρωσε» τον εαυτό του για το δοκάρι, δώδεκα λεπτά αργότερα «κλείδωσε» τη νίκη με δεύτερο προσωπικό τέρμα.

Η Σάλτσμπουργκ βρέθηκε έτσι μόνη-πρώτη στην κορυφή του έβδομου ομίλου, ενώ η Βόλφσμπουργκ, που δεν έχει σημειώσει ακόμη νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές, έμεινε προσωρινά στην τρίτη θέση και τους δύο βαθμούς.

Σάλτσμπουργκ (Ματίας Γιάισλε): Κον, Ονγκενέ, Βέμπερ, Ούλμερ, Κρίστενσεν, Άαρονσον, Καμαρά, Σούτσιτς, Σάιβαλντ, Οκαφόρ, Αντεγέμι

Βόλφσμπουργκ (Φαν Μπόμελ): Κάστεελς, Εμπαμπού, Λακρουά, Μπρουκς, Ρουσιγιόν, Άρνολντ, Στέφεν, Βρανκ, Μπακού, Ενμέτσα, Λουκεμπάκιο

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό