22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκανα λάθος στη μετάφραση – Ζητάω συγγνώμη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η φράση της τραγουδίστριας προκάλεσε αντιδράσεις στα social media και από επιστήμονες

Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε για την φράση της ότι «παιδιά γεννιούνται άφυλα» η Έλενα Παπαρίζου ανασκεύασε.

Μιλώντας στον Alpha, τόνισε: «Ήταν μια πάρα πολύ ωραία συνέντευξη, μέσα στην οποία ρωτήθηκα πολλά πράγματα. Μιλούσα πολύ γρήγορα. Σκέφτομαι σουηδικά και τα μεταφράζω στα ελληνικά και πολλές φορές κάνω λάθος μετάφραση. Δεν έχω δεχτεί και τα καλύτερα σχόλια και επίσης δεν έχω ασχοληθεί εγώ η ίδια να απαντήσω μέσα από τα social media, δεν θεωρούσα ότι ήταν σωστό. Πήγα σε μια συνέντευξη και ρωτήθηκα πράγματα. Σκέφτηκα πάρα πολύ γρήγορα και έκανα λάθος μετάφραση».

«Αν έχω στεναχωρήσει κάποιον, οφείλω να ζητήσω συγγνώμη. Μπορώ να το κάνω αυτό γιατί είμαι άνθρωπος. Τα παιδιά δεν γεννιούνται άφυλα αλλά γεννιούνται και δεν ξέρουν την προτίμησή τους και τι φυλετική συνείδηση έχουν. Όλα τα πράγματα έχουν να κάνουν με το DNA, με το περιβάλλον, τις προτιμήσεις.

Οφείλω να πω, επίσης, επειδή είμαι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unicef, ασχολούμαι μόνο με τα παιδιά, τα αγαπάω πολύ και δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν. Να μη δώσουμε συνέχεια σε αυτή τη κουβέντα. Η ουσία είναι ότι αγαπάμε αλλήλους. Δεν ήθελα να στεναχωρήσω κανένα παιδί. Με κάνετε και νιώθω λιγότερο άσχημα, έχω στεναχωρηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες. Δεν κοιτάω ποτέ πίσω, κοιτάω τι μου συμβαίνει σήμερα. Στέκομαι στο σήμερα για αυτό και αγωνίζομαι να γίνω καλύτερος άνθρωπος και καλλιτέχνης» είπε τέλος η τραγουδίστρια».

Τέλος η κα. Παπαρίζου απατώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι συμβαίνει στη Σουηδία είπε: «Στη Σουηδία όταν μιλάμε για παιδία δεν υπάρχει αυτός και αυτή. Αυτός είναι “χαν”, αυτή είναι “χουν” για τα παιδιά λέμε “χεν”». Ουδέτερο δηλαδή, ανέφεραν από το πάνελ της εκπομπής «Καλύτερα δεν γίνεται» με την τραγουδίστρια να απαντάει καταφατικά, και να προσθέτει «μέχρι να μας δείξουν τις προτιμήσεις τους».

Θυμίζουμε πως η δημοφιλής τραγουδίστρια βρέθηκε καλεσμένη στο podcast «Pop Revolution» του Τάσου Μπιμπισίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό Pride 98.6, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «όλα τα παιδιά γεννιούνται άφυλα».

Συγκεκριμένα είπε: «Εγώ από μικρό παιδί είχα γκέι φίλο, που το ήξερε από πολύ μικρός. Για εμένα, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Θα κρίνω εγώ γιατί ένας άνθρωπος νιώθει και είναι αυτό που είναι; Όχι, βέβαια. Όλα τα παιδιά γεννιούνται άφυλα». Αφοπλίζοντας τους ακροατές, η κ. Παπαρίζου δήλωσε πως «ξέρουμε τι κάνει ένα στρέιτ ζευγάρι, όταν κλείνει τις πόρτες; Και εγώ στα 13 είχα αμφιβολίες για τη σεξουαλικότητά μου, μια φίλη μου, μου έλυνε όλες μου τις απορίες».

Η φράση αυτή θεωρήθηκε για πολλούς άστοχη, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενώ δεν έλειψαν και πολύ αιχμηρά σχόλια στο Twitter σε βάρος της τραγουδίστριας για τα όσα υποστήριξε.

Επίσης και ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας αντέδρασε στις δηλώσεις της τραγουδίστριας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει η σεξουαλική επιθυμία, η σεξουαλική ταυτότητα, οι σεξουαλικές προτιμήσεις με τα βιολογικά φύλα. Τα δέχομαι όλα και τα έχουμε συζητήσει επανειλημμένως.

Αυτή τη στιγμή τοποθετούμαι διότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που κάνουν σε άσχετο χρόνο άσχετες δηλώσεις και δεν καταλαβαίνω και τον λόγο που τις κάνουν αυτές τις δηλώσεις.

Είναι μια ψεύτικη και αντιεπιστημονική τοποθέτηση για τα “άφυλα παιδιά” που γεννιούνται! Θα σας πω ότι σε όλο το ζωικό βασίλειο κάτι σαύρες, τρίτα ξαδέλφια του ιγκουάνα, γεννιούνται άφυλα και μετατρέπονται επίσης. Άρα λοιπόν τα παιδιά μας έχουν φύλο από την ίδρυση του κόσμου.

Δεύτερον, θα σας πω ότι είναι μια δήλωση η οποία είναι επικίνδυνη γιατί η κυρία Παπαρίζου έχει ένα πολύ μεγάλο κοινό, νεανικό ως επί το πλείστον, τα παιδιά μας μιμούνται, τα παιδιά μας ακούνε, τα παιδιά μας ακολουθούν.

Πολύ εύκολα λοιπόν μερικά παιδιά θα βάλουν στο μυαλό τους ότι “δεν έχουμε φύλο και είμαστε άφυλα εφόσον αγαπάμε την καλλιτέχνιδα και παρασυρόμαστε από τα λεγόμενα της”.

Επίσης, είναι απερίσκεπτη και το λέω ξεκάθαρα γιατί δεν έχει καμία σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό τον οποίο σεβόμαστε, αποδεχόμαστε και δεν υπάρχει καμία συζήτηση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό