14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έγραψε ιστορία με την πρώτη τουριστική πτήση της

Ειδήσεις Ελλάδα

Η SpaceX πραγματοποίησε την πρώτη τουριστική διαστημική αποστολή της, καθώς έστειλε τέσσερις απλούς πολίτες ταξίδι στο διάστημα. Η αποστολή φέρει τον τίτλο Inspiration4 και πρόκειται για την πρώτη αποστολή που δεν περιλαμβάνει κανέναν επαγγελματία αστροναύτη.

Το πλήρωμα της αποστολής Inspiration4 αποτελείται από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, Jared Isaacman, που είναι εκπαιδευμένος πιλότος και ιδρυτής της εταιρείας Shift4Payments. Ο Isaacman επέλεξε – και πλήρωσε για να τον συντροφεύσουν – τον γεωεπιστήμονα και πρώην υποψήφιο αστροναύτη της NASA, Sian Proctor, την Hayley Arceneaux, 29χρονη βοηθό νοσηλεύτρια και επιζήσασα από καρκίνο και τον Christopher Sembroski, μηχανικό δεδομένων της Lockheed Martin.

Ο πύραυλος Falcon 9 που μεταφέρει την κάψουλα Dragon εκτοξεύτηκε από το Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα. Οι τέσσερις επιβαίνοντες θα ταξιδέψουν για τρεις ημέρες λίγο μακρύτερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η αποστολή Inspiration4 θα χρησιμεύσει ως έρανος πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για το St. Jude Children’s Hospital, ένα μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο που παρέχει δωρεάν περίθαλψη σε παιδιά με καρκίνο. Ο Isaacman δώρισε 100 εκατομμύρια δολάρια στο νοσοκομείο και στοχεύει να συγκεντρώσει άλλα 100 εκατομμύρια δολάρια με την αποστολή.

Το πλήρωμα έχει προγραμματίσει μερικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του «ταξιδιού» του. Ο Sebroski θα παίξει ukulele κατασκευασμένο από την Martin Guitar και ο Proctor πήρε μαζί του ποίηση και κάποια προσωπική του τέχνη. Γενικότερα, όλο το πλήρωμα συμμετέχει σε μια μελέτη σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει η μικροβαρύτητα στο ανθρώπινο σώμα.

Το πού ακριβώς και πότε η κάψουλα θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης μετά την τριήμερη αποστολή εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες στην Φλόριντα. Η κάψουλα μπορεί να περάσει έως και μια εβδομάδα γύρω από την τροχιά της Γης, εάν χρειαστεί, όπως είπε ο Isaacman.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό