27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Έβρος: Σε ΜΑΦ νοσηλεύεται ο συνοριοφύλακας που δέχθηκε πυρά

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για το σοβαρότατο περιστατικό που σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου συναγερμό στον Έβρο.

Άγνωστοι – από την τουρκική πλευρά – άνοιξαν πυρ κατά της ομάδας Ελλήνων συνοριοφυλάκων, που επιτηρεί την όχθη του ποταμού για να εμποδίσει την παράτυπη είσοδο μεταναστών.

Μία από τις σφαίρες τραυμάτισε 55χρονο συνοριοφύλακα στην κοιλιακή χώρα. Οι συνάδελφοί του παρέμειναν ψύχραιμοι και τον μετέφεραν αμέσως στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Εκτός κινδύνου ο 55χρονος

Πλέον ο 55χρονος νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, και σήμερα αναμένεται να δει την οικογένειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open κατάγεται από το Σουφλί, γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή και είναι πολύ έμπειρος, αφού ήταν από τους πρώτους συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν.

«Ήταν τυχερός…»

Γιατροί σχολίαζαν για το τραύμα του πως στάθηκε πολύ τυχερός, αφού εάν η σφαίρα πήγαινε δύο χιλιοστά πιο κάτω τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα.

Σκληροί διακινητές πίσω από τους πυροβολισμούς;

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται πυρά Έλληνες συνοριοφύλακες ή στρατιωτικοί πυρά. Καταγράφονται περιστατικά πυροβολισμών ανά καιρούς, αλλά έως τώρα δεν είχαμε κάποιον τραυματία.

Ως προς το ποιοι είναι οι δράστες, το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι πως πρόκειται για σκληρούς διακινητές.

Τα κυκλώματα των διακινητών προσπαθούν με κάθε τρόπο να ωθήσουν μετανάστες στη χώρα μας, καθώς ολοκληρώνεται και το δεύτερο τμήμα του φράχτη στον Έβρο και θα καταστεί πιο δύσκολη η παράνομη είσοδος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό