28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Έβρος επεισόδια: Προσπάθησαν να ρίξουν το συρμάτινο φράχτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Έβρος επεισόδια: Νέα ένταση με σημαντικό αριθμό χημικών στις Καστανιές.

Έβρος επεισόδια: Ιδιαίτερης έντασης επεισόδια εκτυλίχτηκαν σήμερα στο τελωνείο των Καστανεών. Από τις 11.30 το πρωί και σε τακτά χρονικά διαστήματα έως και το απόγευμα, οι ελληνικές δυνάμεις φρούρησης του συνοριακού φράχτη δέχτηκαν μεγάλο αριθμό χημικών, από τις τουρκικές Αρχές, ενώ απέκρουσαν και τις εκ νέου προσπάθειες εισόδου στη χώρα.

Ομάδα μεταναστών προκάλεσε φθορές σε μικρό τμήμα του συρματοπλέγματος, σε μία ακόμη απόπειρα καταστροφής του, οι οποίες όμως άμεσα αποκαταστάθηκαν από τους Έλληνες φρουρούς των συνόρων.

Και την περασμένη Τετάρτη, ομάδα μεταναστών επιτέθηκε οργανωμένα στις αστυνομικές δυνάμεις, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα κι αποπειράθηκε να γκρεμίσει τον φράχτη. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ωστόσο οι επιθέσεις δεν σταμάτησαν. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η ομάδα αυτή στόχευε να ρίξει το φράχτη, κάτι που τελικά δεν κατάφερε λόγω της άμεσης αντίδρασης των διμοιριών των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική πλευρά προσπαθεί να κάνει τις τελευταίες προσπάθειες πρόκλησης έντασης και σοβαρών επεισοδίων, λίγο πριν αποχωρήσουν και οι τελευταίοι πρόσφυγες και μετανάστες από τα σύνορα καθώς έχει γίνει αντιληπτό πλέον ότι δεν υπάρχει δυνατότητα διέλευσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό