18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έβγαλε ψυχή και προκρίθηκε στα play οff του Europa League – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

«Πύρρειος» πρόκριση για τον Ολυμπιακό μέσα στη Σλοβακία κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, στη διαδικασία των πέναλτι! Η κανονική διάρκεια του αγώνα τελείωσε με 2-2 και στα πέναλτι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την πρόκριση για τα play off του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Ο Ολυμπιακός στην κανονική διάρκεια του ματς προηγήθηκε δύο φορές με τους Ζινκερνάγκελ (54′) και Αγκιμπού Καμαρά (101′), αλλά η Σλόβαν μπόρεσε να ισοφαρίσει με τους Σάπονιτς (90+4′) και Γκριν (108′).

Όμως οι πρωταθλητές Ελλάδας στη διαδικασία των πέναλτι έβγαλαν ψυχή και κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν, την πρόκριση και τη συνέχειά τους στο Europa League και είναι ένα βήμα πριν τους ομίλους της διοργάνωσης, μετά από έναν αγώνα στον οποίο είχαν να αντιμετωπίσουν αρκετά αγωνιστικά προβλήματα τόσο πριν το ματς όσο και κατά τη διάρκειά του.

Να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρου στις 18 του μήνα και στις 25 θα τον υποδεχτεί στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μεγάλη ευκαιρία με Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης αυτό που προσπάθησε να κάνει ήταν να κρατήσει την μπάλα και να κρατήσει τη Σλόβαν μακριά από την άμυνά του. Παράλληλα, μπόρεσε να δημιουργήσει κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των γηπεδούχων, με τον Ελ Αραμπί να είναι πρωταγωνιστής στη μεγαλύτερη ευκαιρία των «ερυθρόλευκων».

Πρώτα, στο 9′, η Σλόβαν κατάφερε να απειλήσει όταν ο Κανκάβα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και μπλόκαρε ο Βατσλίκ, ενώ στο 25′ ο Κούντε βρήκε ωραία τον Ελ Αραμπί μέσα στην περιοχή της Σλόβαν και ο Μαροκινός έκανε το πλασέ στην κίνηση όμως έδιωξε ο Τσόβαν τελευταία στιγμή με το πόδι.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 36′ ξανά με μακρινό σουτ του Τσακβετάτζε, με τον Βατσλίκ και πάλι να μπλοκάρει και έτσι έμεινε το 0-0 για το ημίχρονο του ματς.

Άνοιξε το σκορ με τον Ζινκερνάγκελ

Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί στη Σλοβακία και μάλιστα με ένα ωραίο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 54′ ο Ζινκερνάγκελ έκανε το μακρινό σουτ από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε σε παίκτη της Σλόβαν και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, στο 84′ ο Σάπονιτς έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή από πλάγια θέση αριστερά με τον Βατσλίκ να μπλοκάρει, ενώ στο 90+3′ ο Μασούρας είχε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2. Σε αντεπίθεση των «ερυθρόλευκων» ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της Σλόβαν.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως ήρθε η ισοφάριση, σέντρα-σουτ του Άγκμπο από πλάγια θέση αριστερά μέσα από την περιοχή, ο Σάπονιτς έκανε την προβολή και διαμόρφωσε το 1-1.

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε από το ματς με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αμπένα και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Προηγήθηκε ξανά, όμως δεν το κράτησε

Στην παράταση ο Ολυμπιακός ήταν αυτός ο οποίος και πάλι κατάφερε να προηγηθεί στο ματς. Στο 101′ ο Εμβιλά έκανε τη «βαθιά» μπαλιά στην αντίπαλη περιοχή, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά και έστρωσε στον επερχόμενο Αγκιμπού Καμαρά ο οποίος με πλασέ «έγραψε» το 1-2.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα αυτό και στο 108′ ο Γκριν με το κεφάλι μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 2-2. Ένα σκορ το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος της δεύτερης παράτασης και ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί όπου ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε καλά με το άστοχο πέναλτι του Κούντε, μπόρεσε να το γυρίσει και με την απόκρουση του Βατσλίκ στην εκτέλεση Τσακβετάτζε και το εύστοχο πέναλτι του Βαλμπουενά, πήρε την πρόκριση με 4-3 και πέρασε στα Play Off του Europa League.

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 Ραμίρεζ

Κούντε άουτ

2-0 Σάπονιτς

2-1 Μπουχαλάκης

Κούτσκα άουτ

2-2 Μασούρας

3-2 Γκριν

3-3 Άβιλα

Τσακβετάτζε, απέκρουσε ο Βατσλίκ

3-4 Βαλμπουενά

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Β. Βάις): Τσόβαν, Κάσια, Αμπενά, Ντε Μάρκο (69’ Άγκμπο), Πάουσεκ (90’ Μεντβέντεφ), Κανκάβα (90’ Τσάβριτς), Κούτσκα, Ζμριάλ (85’ Ραμίρεζ), Τσακβετάτζε, Μπαρσεγκιάν (69’ Σάπονιτς), Γκριν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κ. Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Σισέ, Μπα (85′ Μπουχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Ζινκερνάγκελ (68′ Αγκ. Καμαρά), Μασούρας, Ραντζέλοβιτς (80′ Μανωλάς), Ελ Αραμπί (68′ Τικίνιο – 91′ Κανέ).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό