29.7 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

«Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε…»

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν έγραφα πριν από λίγες ημέρες ένα από τα σημειώματά μου στο φιλόξενο flash.gr, συνιστώντας στον «έκπτωτο» Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, να διαβάσει το ποίημα του Καβάφη προσαρμοσμένο στον τίτλο του: «Απολοίπειν θεός τον Πρόεδρον Στέφανον» δεν περίμενα πραγματικά ότι θα εξελισσόταν σε κάτι τόσο προφητικό και μάλιστα τόσο γρήγορα.

Οι 163 κεντρικο-επίτροποι του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν άλλοι στα φανερά, άλλοι στα… κρυφά να τελειώνουν τον κ. Κασσελάκη και να έχουν μια ευκαιρία να ξαναπάρουν το κόμμα στο χέρια τους. Αλλά εμένα για έναν παράξενο τρόπο μου ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι του Κώστα Τριπολίτη, που έγινε επιτυχία σε μουσική του αείμνηστου Θάνου Μικρούτσικου και τους οποίους σας τους υπενθυμίζω:

Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμεείμαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματακαι επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμεστο εξής θα παίζουμε σ’ αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα…

Νομίζω ότι τα παραπάνω ταιριάζουν απόλυτα στα όσα εξελίσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 και έπειτα. Το ότι ο Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε μπήκε στη διαδικασία να εξηγήσει τους λόγους που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν η αρχή του τέλους για το κόμμα που μπήκε με φόρα και καβάλησε το κύμα της οργής των Μνημονίων.

Δεν μπόρεσε ποτέ να δείξει ανακλαστικά και να αξιοποιήσει την δεύτερη ευκαιρία που του έδωσε ο ελληνικός λαός στέλνοντάς τον στην αξιωματική αντιπολίτευση με ένα ποσοστό που τον κρατούσε ζωντανό. Και αντί για να τα αλλάξει όλα έμεινε θεατής έβαλε τις βάσεις για τα όσα βιώνει σήμερα η κεντροαριστερά.

Στον Κασσελάκη (όχι ότι δεν έχει ευθύνες για πολλά) απλά έσκασε η «βόμβα» που δεν είχε απενεργοποιήσει ο προκάτοχός του. Και πλέον ότι και να γίνει από εδώ και πέρα στην Κουμουνδούρου ή έξω από αυτήν απλά θα επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει πια το παρατράγουδο του πολιτικού συστήματος. Είτε ο Κασσελάκης κάνει άλλο κόμμα, είτε κάποιος άλλος γίνει αρχηγός στο ΣΥΡΙΖΑ το βέβαιον είναι ότι θα αποτελεί το μέρος και όχι το όλον του κόμματος που κάποτε έγινε μεγάλο και κυβερνητικό.

Εάν δε επιβεβαιωθούν τα όσα προαναγγέλλουν οι δυο αντίπαλες ομάδες (Κασσελίστας και αντικασσελίστας), ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να μπει στο νέο έτος, όχι ως κόμμα που θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά ως τρίτο και καταϊδρωμένο κόμμα παραχωρώντας στη θέση του στο ΠΑΣΟΚ.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι σαν έτοιμοι από καιρό οι …σύντροφοι όπως αρέσκονται να αποκαλεί ο ένας τον άλλον , όχι μόνο δεν συνειδητοποιούν το τι έχει συμβεί, αλλά θέλουν να τελειώσει ο ένας τον άλλον. Τα όσα θα ακολουθήσουν απλά θα αποτελέσουν το κύκνειο άσμα μιας περιόδου που ξεκίνησε με χορούς και με νταούλια και κλείνει με μοιρολόγια και διασπάσεις χωρίς αρχή, μέση και τέλος…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό