22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ά. Σκέρτσος: «Ανεξάρτητη αρχή δεν σημαίνει ανεξέλεγκτη αρχή»

Ειδήσεις Ελλάδα

O υπουργός Επικρατείας στην τοποθέτησή του στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά τη κυβέρνησης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει την εθνική ασφάλεια για τη χώρα σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία.

 Πολιτικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει πίσω από την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος με κίνητρα, όπως είπε, (α) την προσπάθεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαγράψει το παρελθόν της θεσμικής εκτροπής που υπηρέτησε επί 4,5 χρόνια και (β) τη διαχείριση μιας επερχόμενης και αναπόφευκτης ήττας.

Ο κ. Σκέρτσος, που μίλησε για εργαλειοποίηση της ΑΔΑΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ. άσκησε αυστηρή κριτική σε ορισμένους συνταγματολόγους αλλά και σε εκείνους που “δανείζουν το κύρος τους” στην άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα χάνει τον ευρωπαϊσμό της, σημείωσε ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης “εμφανίζεστε ως τιμητές για πράξεις και παραλείψεις, που βλάπτουν δήθεν το κράτος δικαίου, ενώ ταυτόχρονα, με τον τρόπο που χειρίζεστε την τόσο σοβαρή υπόθεση για τη Δημοκρατία και την εθνική ασφάλεια, κάθε άλλο παρά θεσμικά δείχνετε να συμπεριφέρεστε”.

Είναι τόσα πολλά τα πεδία της πολιτικής, στα οποία υπάρχει πραγματική και απτή πρόοδος, που η αντιπολίτευση στερείται ζωτικού πολιτικού χώρου και αυτό δείχνει το πολιτικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ. Σκέρτσος εκτιμώντας ότι “γι’ αυτό και κάνει μανιώδη προσπάθεια, μέσα στην απουσία εναλλακτικής πρότασης για το μέλλον, να εκμεταλλευτεί με κάθε θεμιτό και κυρίως αθέμιτο μέσο, μια ομολογημένη κυβερνητική αστοχία που πρώτοι διαγνώσαμε και θεραπεύσαμε”.

Τόνισε μάλιστα ότι, “όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει την ηγετική ομάδα αλλά και τα μυαλά που οδήγησαν την χώρα στην θλιβερή όσο και τόσο διδακτική παρένθεση του 2015-2019 δεν θα μπορεί να αποτελεί αξιόπιστη πρόταση εξουσίας ούτε και αξιόπιστη και αντιπολιτευτική φωνή”.

Υπονομεύετε την εθνική ασφάλεια για τη χώρα, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία είπε ο κ. Σκέρτσος και συνέχισε: “Εκμεταλλεύεστε το γεγονός ότι εμείς σεβόμαστε το Σύνταγμα, τη Δικαιοσύνη, το απόρρητο, που θέλουμε και πρέπει να χαρακτηρίζει την λειτουργία της ΕΥΠ, και θέλετε μια Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, σουρωτήρι, και μια Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι. Αυτό είναι πραγματικά ασυγχώρητο, ενώ ταυτόχρονα παρανομείτε και αμφισβητείτε ευθέως, το ρόλο της Δικαιοσύνης. Μην κάνετε τον δικαστή. Μην κουνάτε το δάχτυλο στη Δικαιοσύνη. Αμφισβητείτε ευθέως το ρόλο της δικαιοσύνης όπως αποκλειστικά ορίζεται από το Σύνταγμα. Να διαλευκάνει αυτή και μόνη την υπόθεση. Όχι εσείς. Η Δικαιοσύνη. Το ταχύτερο δυνατό. Με σεβασμό στο απόρρητο που διέπει συνταγματικά το δημοκρατικό έλεγχο της ΕΥΠ, τον οποίο δεν σέβεστε εσείς” είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι

-δεν διστάζετε να διασύρετε τη χώρα στο εξωτερικό, όπως έχει δείξει υπόθεση της δήθεν νεκρής μικρής Μαρίας.

-δεν διστάζετε να εργαλειοποιείτε μια ανεξάρτητη αρχή, με τον έλεγχο, που τελικά πετύχατε στους αρμούς της, τοποθετώντας πολιτικά πρόσωπα τα οποία ήταν συνεργάτες υπουργών σας.

-δεν διστάζετε να αμφισβητείτε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτό να γίνεται πρωτοσέλιδο στο τουρκικό Τύπο.

-δεν ορρωδείτε προ ουδενός, και μετατρέπετε τα μίσος σας για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε απειλή για την πατρίδα.

Γι’ αυτό είστε και θα παραμείνετε ακατάλληλοι να κυβερνήσετε όσο διακατέχεστε από τέτοιες αντιλήψεις, είπε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε: Στις δημοκρατίες, στο κράτος δικαίου, που ξέχασε να περιφρουρήσει ο ΣυΡιζΑ όταν ήταν κυβέρνηση και υπέρ του οποίου κόπτεται τώρα που είναι στην αντιπολίτευση, οφείλουν όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, να σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους.

Τόνισε μάλιστα ότι “κανείς δεν ίσταται πάνω από τους νόμους, ούτε δικαιούται να τους ερμηνεύει κατά το δοκούν. Από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον πιο απλό πολίτη και από τους εκπροσώπους των τριών εξουσιών μέχρι και τις ανεξάρτητες αρχές. Διότι ανεξάρτητη αρχή δεν σημαίνει ανεξέλεγκτη αρχή” είπε εμφατικά ο υπουργός Επικρατείας.

Υπογράμμισε επίσης ότι την αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνουν τη συνταγματικότητα των νόμων [..] την έχουν τα δικαστήρια και όχι οι ανεξάρτητες αρχές. Αυτό θα έπρεπε να το ξέρουν πρώτα απ’ όλους οι συνταγματολόγοι μας”.

Εσχάτως, συνέχισε “ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε την άποψη ότι επί των ημερών της κυβέρνησής μας ότι η Ελλάδα έχασε τον ευρωπαϊσμό της. Τα λένε αυτοί προσπάθησαν να μας βγάλουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αν είναι αστεία αυτή η κατηγορία, είναι λυπηρό να την νομιμοποιούν, δανείζοντας το κύρος τους, μερικοί επιλήσμονες των όσων υπέστησαν επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, της πρώτη φοράς Αριστεράς”.

Ο κ. Σκέρσος ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι “ο μεγαλύτερος εχθρός των λαϊκιστών είναι η πραγματικότητα, και ο μεγαλύτερος κριτής είναι η κάλπη. Και οι απαντήσεις θα σας δοθούν, στην πρόταση δυσπιστίας, αύριο, από μία κοινοβουλευτική ομάδα που είναι ενωμένη σαν γροθιά, αλλά και σε λίγους μήνες από τον ελληνικό λαό, που στις κάλπες θα ψηφίσει να πάμε μπροστά, με τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν και μπορούν, και όχι πίσω, με εκείνους που παραμένουν ένας πολιτικός και ιστορικός αναχρονισμός..”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό