16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Άφεση αμαρτιών» για 5.000 πρώην εγκληματίες που πολέμησαν στην Ουκρανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Περισσότεροι από 5.000 πρώην εγκληματίες έλαβαν χάρη μετά τη λήξη των συμβολαίων τους με την ρωσική μισθοφορική ομάδα Wagner δήλωσε το Σάββατο ο ιδρυτής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Η ομάδα Wagner, η οποία αρχικά στελεχώθηκε από σκληραγωγημένους στη μάχη βετεράνους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ανέλαβε πολύ πιο σημαντικό ρόλο στον πόλεμο της Ουκρανίας, αφότου ο ρωσικός στρατός υπέστη μια σειρά από ταπεινωτικές ήττες.

Αναλώσιμοι

Ο Πριγκόζιν στρατολόγησε χιλιάδες καταδίκους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία με αντάλλαγμα την ελευθερία τους.

Πολλοί ωστόσο ισχυρίζονται ότι χιλιάδες άφησαν την τελευταία τους πνοή στο πεδίο της μάχης καθώς εξαρχής θεωρούνταν «αναλώσιμοι»

Ο ιδρυτής της Wagner, ισχυρίζεται ότι ότι μόλις το 0,31% όσων έλαβαν χάρη μετά την το τέλος της στρατολόγησής τους, συνέχισαν να διαπράττουν εγκλήματα, ποσοστό που, όπως είπε, είναι 10-20 φορές μικρότερο από τους συνήθεις δείκτες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τον Πριγκόζιν ολιγάρχη και του έχουν επιβάλει κυρώσεις για απόπειρες παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές και για τη διάδοση της ρωσικής παραπληροφόρησης σε όλο τον κόσμο.

Ο ίδιος εξέτισε εννέα χρόνια στη φυλακή κατά τη σοβιετική εποχή για ληστεία και άλλα εγκλήματα προτού δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά κατά τη δεκαετία του 1990, έχει παραδεχτεί ότι παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές και αναγνώρισε για πρώτη φορά τον ρόλο του στην ίδρυση της Wagner.

Η Wagner, η οποία έχει πολεμήσει στη Λιβύη, τη Συρία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Μάλι, χαρακτηρίζεται ως η πιο σκληροτράχηλη μισθοφορική ομάδα στον κόσμο.

 naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό