14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άτυπο ντεμπούτο για την Ford Mustang GT3

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί στην κορυφή των αγωνιστικών νέων της Ford να είναι άνετα και εμφατικά η επιστροφή της αμερικανικής εταιρίας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το “Μπλε Οβάλ” παραμελεί ή σνομπάρει τις υπόλοιπες μορφές ή κατηγορίες. Η Ford έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα λάβει μέρος στην θρυλική ανάβαση του Pikes Peak με το θηριώδες, αμιγώς ηλεκτρικό SuperVan 4 των 2.000 ίππων ενώ η νέα Mustang θα “γεννήσει” όχι ένα, ούτε δύο αλλά 6 διαφορετικά αγωνιστικά. Το κορυφαίο εξ αυτών είναι η Mustang GT3 που όπως ήδη γνωρίζουμε, θα πραγματοποιήσει το αγωνιστικό ντεμπούτο της στις 24 ώρες της Daytona, τον Ιανουάριο του 2024. Το νέο GT3 της Ford όμως πρόλαβε να πατήσει πίστα και η εταιρία δεν έχασε την ευκαιρία να το καμαρώσει δημοσιεύοντας τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες.

Αυτό που βλέπουμε θα είναι το αγωνιστικό με το οποίο θα επιστρέψει η Ford (και) στο Le Mans και αν οι φωτογραφίες κέρδιζαν αγώνες, θα λέγαμε ότι η Mustang GT3 είναι ήδη νικήτρια. Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές/αεροδυναμιστές της εταιρίας προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το κάθε περιθώριο που τους επιτρέπουν οι κανονισμοί, οπότε βλέπουμε πως η Mustang GT3 εξοπλίζεται με ένα επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα χαμηλό splitter στο εμπρός μέρος, άφθονους αεραγωγούς για την ψύξη των μηχανικών και την κατεύθυνση του αέρα στα σημεία που πρέπει, έναν μεγάλο διαχύτη στο πίσω μέρος και την τεράστια αεροτομή που “δένει” όχι στο πίσω μέρος του πλαισίου αλλά στις πίσω κολώνες! Το πακέτο συμπληρώνει η πλαϊνή απόληξη της εξάτμισης και οι ζάντες ελαφρού κράματος που επενδύονται με slick ελαστικά της Michelin.

Η Ford έδωσε στη δημοσιότητα και ένα σύντομο από τις πρώτες δοκιμές του νέου αγωνιστικού της και οφείλουμε να παραδεχθούμε πως ο απόκοσμος ήχος του V8 είναι μάλλον η ιδανική ηχητική υπόκρουση για το θέαμα που είναι η Mustang GT3. Δυστυχώς, είναι ακόμα νωρίς για να γίνει γνωστό οτιδήποτε σχετίζεται με τα μηχανικά του αγωνιστικού αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως εμπλέκεται και η Multimatic που αποτελεί μακροχρόνιο συνεργάτη της Ford. Κατά τα άλλα, αξίζει να σημειώσουμε πως τα πλάνα της Ford αναφορικά με τη νέα Mustang περιλαμβάνουν επίσης μία GT4 έκδοση, μία drag racing έκδοση και ένα αγωνιστικό για το Supercar Series της Αυστραλίας μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό