22.4 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Άστραψε και… βρόντηξε ο Πέσιτς: «Δεν έχει μέλλον το μπάσκετ της Σερβίας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, προπονητής της εθνικής Σερβίας στο μπάσκετ, μίλησε με τα χειρότερα λόγια για το μέλλον της χώρας του στο συγκεκριμένο άθλημα σε δηλώσεις που έκανε στο φιλικό εις μνήμην του Ντράζεν Πέτροβιτς, στο Ζάγκρεμπ. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Νίκολα Γιόκιτς, θα γίνει όπως και η Κροατία, η οποία πια δεν έχει αθλητές-αστέρες.

Για την ιστορία, σύμφωνα με το «SportKub», o Σέρβος τεχνικός θα αποχωρήσει από τον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του, καθώς η αλλαγή ηγεσίας της Σερβικής Ομοσπονδίας φαίνεται να έχει φέρει… διαφωνίες. Έτσι, δεν αποκλείεται η πρόωρη λύση συνεργασίας των δύο πλευρών, την στιγμή που δεν έχει περάσει κάτι περισσότερο από ένας μήνας από την στιγμή που οι «Πλάβι» στέφθηκαν χάλκινοι Ολυμπιονίκες στο Παρίσι. 

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Πέσιτς

«Συχνά προειδοποιούσα τους ανθρώπους στη Σερβία ότι είμαστε σε καλό δρόμο να φτάσουμε στο μπάσκετ με την Κροατία. Και αυτό σημαίνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για να φτάσουμε στον πάτο όπως εσείς. Αν κάτι δεν αλλάξει στη σκέψη των ανθρώπων που ηγούνται του σερβικού μπάσκετ και φέρουν την ευθύνη, θα χαρούμε να προκριθούμε στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μπορούμε να ξεχάσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο κόσμος δεν αρέσει να το ακούει αυτό. Γι’ αυτό δεν είναι περίεργο που ποτέ δεν ενσωματώθηκα πλήρως στο σερβικό μπάσκετ». «Τα λέω ωμά και σε κάποιους δεν αρέσει αυτό».

«Είμαστε ισχυρότεροι από τότε. Και όταν λέω είμαστε, εννοώ τις εθνικής ομάδες της Ευρώπης. Το 1992, ήμουν προπονητής της Γερμανίας. Δεν μπορείς να πεις με ευκολία ότι οι ΗΠΑ είχαν καλύτερη ομάδα τότε, σε σύγκριση με φέτος. Ήταν καλή, ήταν σπουδαία, αλλά και οι εποχές ήταν διαφορετικές».

«Όπως έχω πει, το άθλημα έχει εξελιχθεί πάρα πολύ από τότε, κυρίως σε χώρες εκτός Αμερικής. Νομίζω ότι θα ήταν κακό, ακόμη και καταστροφικό, να πούμε ότι το καλύτερο πράγμα στο μπάσκετ ήταν πριν από 30 χρόνια. Έχουμε 2024, πώς μπορεί το καλύτερο πράγμα να έχει συμβεί 32 χρόνια πριν;»

Τι ανέφερε για τον Γιόκιτς: «Ο Γιόκιτς είναι ο καλύτερος που έχω συνεργαστεί. Πριν από αυτόν, ήταν ο Κούκοτς και ο Μποντιρόγκα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό