20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Άρσεναλ για πρωτάθλημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ένα ντέρμπι από τα «παλιά» η Άρσεναλ νίκησε 3-2 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι έκανε άλμα για τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ μετά από 19 χρόνια.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα έψαξε ως το τέλος το νικητήριο γκολ στο «Εμιρέιτς» και το βρήκε στο 90΄ με τον Ενκέτια, διατηρώντας το +5 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι (με παιχνίδι λιγότερο)

Η Γιουνάιτεντ αιφνιδίασε στο 17΄ με σουτ του Ράσφορντ έξω από την περιοχή, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν γρήγορα (24΄) με κεφαλιά του Ενκέτια από σέντρα του Τζάκα. Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις, σε αντίθεση με το β΄ μέρος.

Ένα απίθανο σουτ του Σάκα έξω από την περιοχή έδωσε προβάδισμα στην Άρσεναλ στο 53΄, αλλά έξι λεπτά αργότερα, κι αφού προηγήθηκε μεγάλη επέμβαση του Ράμσντεϊλ σε σουτ του Ράσφορντ, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν ένα κόρνερ και ισοφάρισαν με κεφαλιά του Λισάντρο Μαρτίνες.

Στο 71΄ το σουτ του Σάκα βρήκε ελάχιστα στον Έρικσεν και σταμάτησε στο δοκάρι του Ντε Χέα, ο οποίος στο 86΄ έκανε τρομερή επέμβαση σε κοντινό σουτ του αμαρκάριστου Ενκέτια.

Στο 90΄ ο Ζιντσένκο πάτησε περιοχή από αριστερά και έκανε το γύρισμα, ο Οντεγκααρντ δοκίμασε το σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Ενκετιά από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για τη νίκη των Λονδρέζων.

Νωρίτερα, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να πετυχαίνει χατ-τρικ και να φτάνει τα 25 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε εύκολα 3-0 της Γουλβς.

Σε άλλο σημερινό (22/1) αγώνα, η Μπρέντφορντ απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τη Λιντς και βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από Λίβερπουλ και Τσέλσι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό