20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άρης: Η συνάντηση Γκρέι-Ίβιτς, τα κορονοπάρτι και η δύσκολη περίοδος στη Γουότφορντ

Ειδήσεις Ελλάδα

Άντρε Γκρέι και Βλάνταν Ίβιτς θα ανταμώσουν ξανά στο Τελ Αβίβ στον πρώτο αγώνα του Άρη με τη Μακάμπι για τον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League και σίγουρα θα ζωντανέψουν μνήμες από τη συνύπαρξή τους στη Γουότφορντ που περιλάμβανε κόντρες και κορονοπάρτι.

Ο Βλάνταν Ίβιτς απέφυγε την μπροστινή σκηνή για περίπου ενάμιση χρόνο. Τόσο διάστημα μεσολάβησε μεταξύ της απόλυσής του από τη Γουότφορντ και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ήταν μια συνειδητή επιλογή μετά το άσχημο τέλος ενός ονείρου καθώς η ποδοσφαιρική εργασία στο «Νησί» ήταν ένας από τους βασικούς στόχους του Σέρβου τεχνικού. Όπως και η αντίστοιχη της επιστροφής στον πάγκο της… ομάδας του λαού, κρίνοντας ενδεχομένως ότι το γνώριμο περιβάλλον είναι παράλληλα και ασφαλές για τον ίδιο καθώς είχε προϋπάρξει και τη διετία 2018-20 όπου κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ισραήλ.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα «ζωντανέψουν» οι μνήμες από τη Γουότφορντ, στο αντάμωμα με τον Άντρε Γκρέι με τον οποίον συνυπήρξαν στην αγγλική ομάδα. Η θητεία του Ίβιτς περιορίστηκε στις 125 ημέρες και σε 20 αγώνες με απολογισμό εννιά νίκες, επτά ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Στα μισά από αυτά τα παιχνίδια, ο Τζαμαϊκανός επιθετικός δεν ήταν στη διάθεσή του. Αρχικά αντιμετώπισε μια θλάση με συνέπεια τη (σχεδόν) δίμηνη απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους για να έρθει το «κορονοπάρτι» τον Δεκέμβριο του 2020 το οποίο έφερε σε δύσκολη θέση τόσο τον ίδιο όσο και τον προπονητή του.

Η απολογία του Γκρέι και η στήριξη από τον Ίβιτς

Ο Άντρε Γκρέι είχε τιμωρηθεί με αναστολή καθώς στο διάστημα της σκληρής καραντίνας διοργάνωσε δύο πάρτι. Το πρώτο ήταν τον Ιούνιο του 2020 ανήμερα (26/6) των γενεθλίων του. Σ’ εκείνο δεν ήταν καλεσμένη η μισή ομάδα της Γουότφορντ, αλλά όταν έγινε γνωστό, βρέθηκε σε θέση απολογούμενου και η τηλεοπτική κάμερα κατέγραψε τις συγνώμες του. Τότε ο Βλάνταν Ίβιτς δεν ήταν στον πάγκο της αγγλικής ομάδας. Σύντομα ο επιθετικός του Άρη έβαλε εκείνο το περιστατικό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας καθώς τον Δεκέμβρη του 2020 διοργάνωσε ένα ακόμη πάρτι κι εκείνη τη φορά καλεσμένοι ήταν οι περισσότεροι συμπαίκτες του. Η απολογία του έγινε μέσω της εφημερίδα «The Sun». Ο Ίβιτς δεν τον καταδίκασε, ούτε όμως του χάιδεψε τα αυτιά. Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού μίλησε για κανόνες που οφείλουν να σέβονται οι παίκτες και γενικώς είπε πράγματα στα οποία όφειλε να αναφερθεί δίχως να εκθέσει περισσότερο τον ποδοσφαιριστή του.

Η κόντρα με τον Ντίνι και ο Γκρέι

Συγκεντρώνοντας 34 βαθμούς σε 20 αγώνες και διατηρώντας τη Γουότφορντ στο κυνήγι της ανόδου στην Premier League, είχε προκαλέσει αίσθηση η απόλυση του 45χρονου τεχνικού. Λίγες ημέρες μετά την έκδοση του διαζυγίου η «Athletic» παρουσίασε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη δύσκολη καθημερινότητα τόσο του Σέρβου τεχνικού όσο και των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Γιατί ο πρώτος προσπάθησε να επιβάλλει κανόνες που αφορούσαν τον τρόπο λειτουργίας του καθενός και κατ’ επέκταση του συνόλου, αλλά οι ισχυρές προσωπικότητες του αγγλικού συλλογου δεν είχαν την παραμικρή διάθεση προσαρμογής. Ειδικά ο τότε εμβληματικός αρχηγός, Τόνι Ντίνι, με τον οποίον (γράφτηκε ότι) υπήρχε κόντρα αν και ο Ίβιτς ουδέποτε επιβεβαίωσε το παραμικρό.

Κατά την «Athletic» η (αμυντικογενής) τακτική προσέγγιση των αγώνων από τον Σέρβο τεχνικό ενόχλησε τόσο ιδιοκτήτη Τζίνο Πότσο όσο και τον πρόεδρο Σκοτ Ντάξμπερι καθώς αμφότεροι θεωρούσαν ότι οι ποδοσφαιριστές είχαν κυρίως επιθετικές αρετές και κατ’ επέκταση δεν τους ταίριαζε η αμυντική φιλοσοφία του προπονητή. Δεύτερον, οι ποδοσφαιριστές είχαν εξωτερικεύσει τη δυσαρέσκειά τους για ζητήματα πειθαρχίας, τακτικής αλλά και προγράμματος αποκατάστασης μετά τους αγώνες.

Επί της ουσίας, ο Ίβιτς επέβαλε απαιτητικές και μεγάλες (σε διάρκεια) προπονήσεις, γεγονός το οποίο ήρθε σε σύγκρουση με τις συνήθειες των ποδοσφαιριστών. Κι εκεί προέκυψε ο βασικός λόγος της απόλυσης που σύμφωνα με την «Athletic» ήταν η ανοιχτή κόντρα με τον Τρόι Ντίνι (σ. σ. πλέον είναι στην Μπίρμπιγχαμ). Εδώ εμπλέκεται και ο Άντρε Γκρέι. Ο Ίβιτς περίμενε την επιστροφή του στη δράση και μόλις απέκτησε αγωνιστικό ρυθμό, του έδωσε φανέλα βασικού αντί του Τρόι Ντίνι. Εκείνο το «κορονοπάρτι» του Δεκέμβρη στοιχειοθέτησε ισχυρό χτύπημα στο αγωνιστικό σχέδιο του καθώς η υποχρεωτική τιμωρία του Τζαμαϊκανού για τρεις αγώνες του κόστισε μία ήττα και μια ισοπαλία. Για να φτάσουμε στο τελευταίο παιχνίδι του στην τεχνική ηγεσία όπου η ομάδα του ηττήθηκε από τη Χάντερσφιλντ. Σε αντίθεση με τον Ντίνι, ο Γκρέι ήταν στο αρχικό σχήμα και ο 45χρονος τεχνικός δέχθηκε έντονη κριτική για εκείνη την απόφασή του. Το βασικό επιχείρημά του ήταν η ανετοιμότητα του Ντίνι λόγω τραυματισμού. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά εκδόθηκε το διαζύγιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό