17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άρειος Πάγος: Στις 20:00 η απόφαση για το κόμμα Κασιδιάρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις 8 το βράδυ αναμένεται να γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπως ενημέρωσε ο Άρειος Πάγος.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο σκέλος της απόφασης των ανώτατων δικαστών που αφορά στη συμμετοχή ή τον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

«Η ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψήφιων αυτών, θα γίνει σήμερα, 2/5/2023, στις 20:00 στο ακροατήριο του Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (1ος όροφος, ακροατήριο 102). Επισημαίνουμε ότι, λόγω της χωρητικότητας του ακροατηρίου, 2 μόνο εκπρόσωποι από κάθε συνδυασμό μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο. Η είσοδος του Αρείου Πάγου θα ανοίξει από τις 19:00» αναφέρει ο Άρειος Πάγος.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί και δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι. Εκτός εκλογικής διαδικασίας έχουν μείνει, ήδη, η «Πατριωτική Ένωση» των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου, η «Πατρίδα» της Αφροδίτης Λατινοπούλου και οι «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» του Νίκου Νικολόπουλου.

Σε ποιο κόμμα θα στραφούν οι ψηφοφόροι Κασιδιάρη αν «κοπούν» οι «Έλληνες»

Η κάθοδος ή μη του μορφώματος Κασιδιάρη έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς, εκτός των άλλων, στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να ξεπερνά το όριο του 3% που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή, γεγονός που δημιουργεί άλλα δεδομένα στην εκλογική και την μετεκλογική εξίσωση.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαύρο, διευθύνων σύμβουλος της MRB και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς,το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων θα πήγαινε στον κ. Βελόπουλο και το αμέσως επόμενο ποσοστό θα πήγαινε στο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε ίδιος, «είχαμε κάνει μια απόπειρα κάποια στιγμή να μετρήσουμε που θα πάνε (σ.σ. οι ψηφοφόροι του κόμματος «Έλληνες») σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμο το κόμμα. Εκεί φαινόταν λοιπόν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν ήξεραν που θα πάνε, το 60%. Το 20% μας δήλωνε ότι θα πήγαινε σε άλλα πολύ μικρά κόμματα και υπήρχε μετά και μία διασπορά ποσοστών στα μεγαλύτερα κόμματα. Η διασπορά των ψήφων προς τη Νέα Δημοκρατία ήταν από τα μικρότερα ποσοστά, διότι μάλλον θεωρούσαν ότι είναι το κόμμα το οποίο τους τιμωρεί[…] Το μεγαλύτερο ποσοστό πήγαινε στον κ. Βελόπουλο και το αμέσως επόμενο ποσοστό πήγαινε στο ΣΥΡΙΖΑ»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό