16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άντι Γκόραμ: Ο θρύλος της Ρέιντζερς έχει έξι μήνες ζωής και αρνείται τη θεραπεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Άντι Γκόραμ διαγνώστηκε με καρκίνο του οισοφάγου σε τελικό στάδιο και αποκάλυψε πως του μένουν μόλις έξι μήνες ζωής, αρνούμενος, ωστόσο, να προβεί σε χημειοθεραπείες γνωρίζοντας ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη…

Δυσάρεστα είναι τα νέα που έφερε στο φως ο ίδιος ο Άντι Γκόραμ για την κατάσταση της υγείας του. Ο 58χρονος πάλαι ποτέ θρύλος της Ρέιντζερς (1991-1998) αποκάλυψε πως έχει έξι μήνες ζωής, μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο του οισοφάγου σε τελικό στάδιο τον περασμένο Απρίλιο.

Ο άλλοτε αγαπημένος κίπερ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην εθνική Σκωτίας (13 χρόνια διεθνής με 47 εμφανίσεις) που τον έκανε κάτοικο Μάντσεστερ τη σεζόν 2001-02, μίλησε ανοιχτά για τη ραγδαία επιδείνωση της ασθένειάς του, περιέγραψε πώς έφτασε στο σημείο της διάγνωσης και δήλωσε ότι ο καρκίνος είχε ήδη εξαπλωθεί σε πολλαπλά σημεία.

«Ο χειρουργός εξήγησε ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στο συκώτι, τον δεξιό πνεύμονα, σε τρεις σπονδύλους και στα πλευρά. Μου ξεκαθάρισε ότι ήταν δεν επιδεχόταν θεραπείας. Ο γιος μου Ντάνι ήταν μαζί μου και κατέρρευσε όταν το άκουσε. Η λέξη ”μη χειρουργήσιμος” που χρησιμοποίησε ο γιατρός με επηρέασε πολύ. Ήξερα πως είχα μπροστά μου μια μεγάλη μάχη».

Ο Γκόραμ, ο οποίος έχασε 25 κιλά τον τελευταίο μήνα, ανέφερε επίσης ότι οι γιατροί τού έδωσαν αρχικά εννέα μήνες ζωής στο σενάριο που θα έκανε χημειοθεραπείες. Ωστόσο, επέλεξε να μην το κάνει, γνωρίζοντας ότι δεν έχει ελπίδες αλλά και τη φριχτή εμπειρία της πρώην συζύγου του που πέρασε καρκίνο πέρυσι.

«Ο ειδικός μου εξήγησε ότι αν έκανα χημειοθεραπεία είχα κατά μέσο όρο εννέα μήνες ζωής. Κατά μέσο όρο. Αν δεν έκανα χημειοθεραπεία, έχω έξι. Αρνήθηκα τη θεραπεία, μετά από αυτά που είδα να συμβαίνουν στη Μίριαμ, την πρώην μου σύζυγο. Ήταν μία κόλαση. Ο σύντροφός της την κουβαλούσε πάνω κάτω στις σκάλες για εβδομάδες. Αλλά εκείνη είχε έναν στόχο, γιατί πλέον λίγο-πολύ τα κατάφερε, τον νίκησε. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν υπάρχει διέξοδος για μένα ώστε να παλέψω.

«Έκανα εγχείρηση για να μπορέσω να καταπίνω. Το ότι παίρνω όλα αυτά τα χάπια δείχνουν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Πρέπει να ακολουθήσω με θρησκευτική ευλάβεια τη φαρμακευτική αγωγή, αλλιώς έχω τεράστιο πρόβλημα. Ο γιατρός μου είπε ”Απόλαυσε την καθημερινή σου ζωή και μείνε όσο πιο φυσιολογικός γίνεται”.

Ο πόνος είναι διαχειρίσιμος, μπορώ να πάω να δω φίλους και τους συνοπαδούς μου, να είμαι ακόμα ο εαυτός μου. Θα είμαι εδώ για όσο περισσότερο μπορώ. Η μόνη διαφορά είναι ότι η ωρολογιακή βόμβα έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό