19.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Άντζελα Γκερέκου: «Στον τουρισμό θα υπάρχει αύξηση σε σχέση με το 2019»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρόεδρος ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, το μέλος τουριστικής επιτροπής Σαντορίνης, Γιώργος Τσολακάκης, ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, Μιχάλης Κρητικός, και ο ναυτικός πράκτορας, Σταμάτης Καπίρης, μίλησαν στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για την νέα τουριστική περίοδο και τι να περιμένουμε.

Η πρόεδρος ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, είπε πως βρισκόμαστε σε μία πολύ καλή θέση και προμηνύεται ένα καλοκαιρό θετικό για τον τουρισμό.

«Από τον Μάρτιο έχει ήδη ξεκινήσει και εντείνεται τον Ιούνιο. Από ό,τι προβλέπουμε θα έχουμε μία αύξηση από το 2019. Ο ελληνικός τουρισμός αποδεικνύει πως είναι σε σταθερή αξία και μετά την πανδημία έχουμε μία χρονιά που μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι», είπε αρχικά.

«Το θέμα του κόστους είναι ένα ζήτημα καθώς υπάρχει αύξηση αν και στη ζώνη της Ευρώπης είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα πρέπει να βοηθήσουμε τον Έλληνα να πάει διακοπές και έρχεται μ κοινωνικός τουρισμός και ο τουρισμός για όλους μπορούν να βοηθήσει πολλούς», πρόσθεσε.

«Πέρσι μας έλλειψαν οι Έλληνες από το νησί»

Ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Νάξο, Μιχάλης Κρητικός, τόνισε πως οι ιδιοκτήτες επενδύουν στον τόπο τους, την Νάξο, και μένουν εκεί.

«Παρατηρούμε πως η σεζόν εδώ δεν έχει τη διάρκεια που της αρμόζει. Για παράδειγμα τον Μάιο περιμέναμε παραπάνω κρατήσεις».

Ο ναυτικός πράκτορας, Σταμάτης Καπίρης, ανέφερε πως το κόστος του εισιτηρίου είναι πιο φθηνό από ό,τι άλλα μέρη της Ελλάδας.

«Μπορούμε να προγραμματίσουμε να κάνουμε διακοπές. Πέρσι μας έλλειψαν οι Έλληνες. Τα εισιτήρια είναι ακριβά αλλά το κόστος συγκριτικά με τους προορισμούς στην Στερεά Ελλάδα είναι πιο οικονομικό».

Το μέλος τουριστικής επιτροπής Σαντορίνης, Γιώργος Τσολακάκης, είπε πως η Σαντορίνη είναι ένα νησί που δουλεύει όλο τον χρόνο.

«Η σεζόν κυλάει νορμάλ όπως την περιμέναμε. Οι τιμές είναι περίπου ίδιες με πέρσι. Το νησί είναι ήδη αρκετά γεμάτο κα περιμένουμε αρκετό κόσμο. Ο καιρός δεν μας έχει βοηθήσει και τόσο».

«Υπάρχει μείωση στο προσωπικό στα νησιά»

Η Άντζελα Γκερέκου δήλωσε πως «στόχος που έχει ξεκινήσει από πέρσι είναι να διατηρήσουμε τα διάσημα νησιά να είναι σε υψηλό επίπεδο αλλά να αναδειχτούν και τα άλλα νησιά μας» ενώ αναφέρθηκε και στη μείωση του προσωπικού στα νησιά.

«Εμείς δεν θέλουμε μόνο αριθμούς αλλά και ποιότητα στον τουρισμό. Για να έχουμε σε όλη την Ελλάδα τουρισμό πρέπει να μιλήσουμε για μια αλλαγή ποιοτική και εμείς αυτό που θέλουμε είναι να αναδειχτούν και άλλα μέρη. Υπάρχει μείωση στο προσωπικό. Αυτό οφείλεται στη περίοδο του co όπου πολλά παιδιά στράφηκαν σε άλλους κλάδους. Η συλλογική σύμβαση που υπεγράφη είναι πολύ σημαντική. Χωρίς ευχαριστημένους εργαζόμενους δεν θα έχουμε καλό τουρισμό».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό