20.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Άνοιξαν για το κοινό τρία νέα εντυπωσιακά υποβρύχια μουσεία στον Παγασητικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Κάποιος θα μπορεί να «καταδυθεί» μέσω της εικονικής πραγματικότητας και να ζήσει μία μοναδική εμπειρία με τα ναυάγια

Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχουν προκαλέσει τα τρία νέα υποβρύχια μουσεία εντός του Παγασητικού κόλπου στη νησίδα Κίκυνθος, στο Ακρωτήριο Γλάρος και στο Ακρωτήριο Τηλέγραφος, τα οποία περιλαμβάνουν οκτώ εντυπωσιακά ναυάγια και εγκαινιάστηκαν σήμερα από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού, κ. Μαρίας Ζαχαράκη.

Όπως έπραξε και στα αντίστοιχα εγκαίνια των υποβρύχιων μουσείων στις Σποράδες, ο κ. Αγοραστός καταδύθηκε και έκοψε την κορδέλα υποβρυχίως!

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως κάποιος θα μπορεί να «καταδυθεί» μέσω της εικονικής πραγματικότητας και να ζήσει μία μοναδική εμπειρία με τα ναυάγια!

Στον χαιρετισμό της η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη τόνισε πως «ένας από τους άξονες του στρατηγικού σχεδίου του υπουργείου είναι η ανάδειξη και απόδοση στις τοπικές κοινωνίες τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά είναι ο πολιτιστικός πλούτος που είναι κοινωνικό αγαθό».

Δείτε τι είπε η υπουργός Πολιτισμού:

«Αποδίδονται στο κοινό τρία πολύ σημαντικά κομμάτια μίας παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», τόνισε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό