16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άνοδο 42% στο οκτάμηνο, σαρώνουν τα SUV

Ειδήσεις Ελλάδα

Δυο πρόσωπα εμφανίζει η εγχώρια αγορά καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων, με βάση και τα τελευταία στοιχεία για τις πωλήσεις του οκταμήνου (Ιανουάριος- Αύγουστος). Εκτόξευση των πωλήσεων, όταν αυτές συγκρίνονται με το 2020 και την ίδια στιγμή, η διόρθωση και η άνοδος της σε σχέση με το 2019 αργεί να φανεί στα ποσοστά των πωλήσεων (τουλάχιστον μέχρι τώρα).
Συγκεκριμένα στο οκτάμηνο του 2021, πάντα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ, οι πωλήσεις των καινούριων επιβατικών ανήλθαν σε 75.148 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 42% σε σχέση με πέρυσι, χρόνος που η πανδημία είχε πλήξει όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ωστόσο η σύγκριση με το 2019 είναι αρνητική για την ελληνική αγορά του αυτοκινήτου, καθώς καταγράφεται πτώση 13,5% στις πωλήσεις των επιβατικών αυτοκινήτων.
Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις αυτοκινήτου τον Αύγουστο του 2021, αυτές κινήθηκαν με πτώση 9,5% σε σχέση με πέρυσι και σε απόλυτα νούμερα έφτασαν τις 6.200 ταξινομήσεις. Σε ό,τι αφορά τη σύγκριση με το 2019, αυτή παραμένει ελλειμματική σε ποσοστό 35,4%.
Πρωταγωνιστές στις πωλήσεις αυτοκινήτων στο οκτάμηνο του έτους είναι τα οχήματα ελευθέρου χρόνο η αλλιώς SUV, καθώς συγκεντρώνουν την προτίμηση του ελληνικού κοινό, σε ποσοστό 41% των συνολικά πωληθέντων οχημάτων. Συγκεκριμένα τα  SUV αγοράζουν οι Ελληνες προέρχονται από τις κατηγορίες B και C.
Την ίδια στιγμή να τονιστεί ότι η άνοδος των υβριδικών (HEV) τον εφετινό Αύγουστο ήταν 14% σε σχέση με πέρυσι με τα υβριδικά να συγκεντρώνουν το 26,1%, των πωλήσεων των εγχώριων πωλήσεων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό