20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άνοδο της ακροδεξιάς δείχνει δημοσκόπηση στην Ιταλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια είναι πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας με 20,4%

Φαίνεται ότι οι Ιταλοί δεν βάζουν μυαλό παρότι… κλαιγόντουσαν στον β’ παγκόσμιο πόλεμο ότι κακώς ενεπλάκησαν με Μουσολίνι, αφού το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας είναι πρώτη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με γκάλοπ της εταιρίας Supermedia Youtrend.

Πιο αναλυτικά, τα Αδέλφια της Ιταλίας -με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι- εξασφαλίζουν το 20,4% της πρόθεσης ψήφου και αμέσως μετά ακολουθεί η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, με ποσοστό 20,3%.

Σε ό,τι αφορά τις δυο άλλες μεγάλες πολιτικές δυνάμεις, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα «πείθει» το 19,5% των ιταλών, ενώ τα Πέντε Αστέρια δεν ξεπερνούν το 14,9%.

Η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τέλος, σταματά στο 7,6% και η Ιtalia Viva (του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι) βρίσκεται μόλις στο 2,2%, όπως αναμέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Συνολικά, η ευρύτατη πλειοψηφία κομμάτων που στηρίζει την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι εξασφαλίζει το 72,6% της πρόθεσης ψήφου, ενώ πρώτη πολιτική συμμαχία της χώρας παραμένει εκείνη της δεξιάς και της άκρας δεξιάς (Λέγκα, Αδέλφια της Ιταλίας και Φόρτσα Ιτάλια) με ποσοστό 49,2%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό