12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άνοδος στις ευρωαγορές μετά την αποκλιμάκωση- Υποχωρούν brent, φυσικό αέριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Νηνεμία επικρατεί σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και στο χρηματιστήριο των διεθνών εμπορευμάτων μετά τις ενδείξεις αποκλιμάκωσης στο Ουκρανικό, αλλά και τη χθεσινή άνοδο τω δεικτών, όταν φούντωναν τα σενάρια για επικείμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Άλλωστε, η Ρωσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο και οι φόβοι ότι θα επιτεθεί στην Ουκρανία έχουν οδηγήσει σε ράλι το πετρέλαιο, με κατεύθυνση προς τα 100 δολάρια ανά βαρέλι. 

Ωστόσο, από το πρωί ακόμα υποχωρούν οι τιμές του φυσικού αερίου, καθώς η απομάκρυνση ρωσικών στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα αμβλύνει τις ανησυχίες για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης. 

Η τιμή του αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 9% στα 73,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 79,70 ευρώ που έφτασε χθες. 

Χαμηλότερα κατά 2,2% κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου, με το μπρεντ να περιορίζεται στα 94 δολάρια το βαρέλι από 96,78 δολάρια χθες, οπότε και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014. 

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές 

Παράλληλα, το χαμένος έδαφος καλύπτουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς μετά τις χθεσινές απώλειες, οι αγοραστές επανήλθαν δυναμικά.

Αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης καταγράφει κέρδη 1,3% στις 466,86 μονάδες και μάλιστα σχεδόν όλοι οι κλάδοι είχαν θετικό πρόσημο με προεξέχοντα τον τομέα των αυτοκινήτων (+1,9%).

Παρόμοια είναι η εικόνα και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX στην Γερμανία να διαπραγματεύεται στις 15.388 μονάδες με +1,8%, τον γαλλικό CAC 40 στις 6.960 μονάδες με +1,6%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ακολουθεί ηπιότερη άνοδο κατά 0,8% και τις 7.588 μονάδες.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτή την ώρα καταγράφεται άνοδος κατά 1,36% πάνω από τις 963 μονάδες. 

Παρά την άνοδο, τα βλέμματα των επενδυτών παραμένουν στραμμένα στη Ρωσία και κυρίως στη συνάντηση που έχει αυτή την ώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό