21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Άνοδος στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας για τρίτη εβδομάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, γεγονός που θα μπορούσε να εγείρει ανησυχίες.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 11.000 σε εποχικά προσαρμοσμένα νούμερα, ειδικότερα σε 362.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 25 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters είχαν προβλέψει 335.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.

Οι αξιώσεις αυξάνονται, με τους οικονομολόγους να κατηγορούν μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των άγριων πυρκαγιών στην Καλιφόρνια και τον τυφώνα Άιντα, που έπληξαν τις ακτές του Κόλπου στα τέλη Αυγούστου και προκάλεσαν πλημμύρες ρεκόρ στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η συνεχής αύξηση υποδηλώνει επίσης ότι μια αναζωπύρωση των λοιμώξεων COVID-19, που οφείλεται στην παραλλαγή Delta της Co-10, θα μπορούσε να επηρεάσει την αγορά εργασίας.

Οι αιτήσεις, οι οποίες μειώθηκαν από τα ρεκόρ των 6,149 εκατομμυρίων στις αρχές Απριλίου 2020, παραμένουν πολύ πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Με την οικονομική δραστηριότητα να φαίνεται να αυξάνεται αφού περιορίστηκε από το τελευταίο κύμα κορωνοϊού, οι αξιώσεις είναι πιθανό να μειωθούν τις επόμενες εβδομάδες. Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι λοιμώξεις υποχωρούν, αν και οι θάνατοι παραμένουν υψηλοί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό