22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άνοδος στην αγορά PC παρά την κρίση στους επεξεργαστές

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί η κρίση στην προσφορά επεξεργαστών να είναι μεγάλη, αλλά τα στοιχεία της Gartner δείχνουν ότι τα PC έχουν ανέβει στο ενδιαφέρον των καταναλωτών. Είναι λογικό να συνδέσει κανείς τα δεδομένα αυτά και με την πανδημία, η οποία δημιούργησε αύξηση ζήτησης για υπολογιστές.

Η αγορά των PC μέσα στο 2020, αλλά και κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2021, σημειώνει ανοδικές τάσεις, σύμφωνα με τα δεδομένα της Gartner. Υπάρχει μία υστέρηση, από τη στιγμή που εμφανίστηκε η κρίση προσφοράς επεξεργαστών, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει εντελώς την ανοδική πορεία των PC.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Gartner, οι παγκόσμιες αποστολές PC έχουν ανέβει σε ποσοστό 4.6% κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2021, σε σχέση με το 2020. Άνοδος πιστοποιείται και από τις άλλες εταιρείες έρευνας αγοράς, όπως η Canalys που βλέπει το ποσοστό στο 12.8% για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ η IDC βρίσκει τις αποστολές PC κατά 13.2% αυξημένες στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Αναφορικά με τις εταιρείες που ηγούνται της κατηγορίας των PC, στην πρώτη θέση βρίσκουμε την Lenovo, ενώ ακολουθεί από κοντά η HP. H Apple είναι στην τέταρτη θέση, με τους αναλυτές της αγοράς να αναμένουν να δουν την εμπορική απόδοση που θα έχουν τα Mac με επεξεργαστή M1.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό