26 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Άνετος ΠΑΟΚ κέρδισε 4-0 τη Σάμροκ Ρόβερς και «σκέφτεται» την κλήρωση του Europa League []

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι για τον εντυπωσιακό ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς υποδέχθηκαν τη Σάμροκ Ρόβερς στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στα play offs του Europa League και έχοντας τον απόλυτο έλεγχο, επικράτησε με 4-0, εξασφαλίζοντας την πρόκριση από το πρώτο ματς.

Με γκολ των Τάισον, Κωνσταντέλια, Μπάμπα και ένα αυτογκόλ, ο πρωταθλητής Ελλάδας επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί και ήδη σκέφτεται την κλήρωση του Europa League, με τον Κουλιεράκη να παίζει το τελευταίο του ματς στην Τούμπα, καθώς ανακοινώθηκε από τη Βόλφσμπουργκ.

Με προβάδισμα στα αποδυτήρια χάρις σε ένα αυτογκόλ

Ορεξάτος είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΟΚ. Στο 9′ ο Μπράντον Τόμας έκανε το βολ πλανέ από κοντινή απόσταση, με τον Πολς να αποκρούει, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα μετά από κόρνερ, ο Ιρλανδός είπε «όχι» σε κεφαλιά του Κετζιόρα.

Στο 19′ ο Ζίβκοβιτς προσπάθησε να απειλήσει, αλλά δεν βρήκε εστία, με τον ρυθμό του παιχνιδιού να πέφτει μέχρι το 35′. Στο 41′ ο Μπάμπα με ένα σουτ «ρουκέτα» με το δεξί, έκανε το 1-0, όμως ο διαιτητής το ακύρωσε μετά από χρήση VAR, καθώς θεώρησε ότι ο Ότο είχε κάνει φάουλ κατά τη διάρκεια της φάσης.

Παρά το ακυρωθέν γκολ, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ. Στο 45+4′, μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς από τα δεξιά, ο Κλίρι πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στην εστία της ομάδας του για το 1-0 των Θεσσαλονικιών. 

 «Καθάρισαν» Τάισον και Κωνσταντέλιας

Μόλις στην πρώτη τους ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους. Ο Ζίβκοβιτς έβγαλε μία κάθετη πάσα, ο Τάισον «τσίμπησε» την μπάλα και με δεξί σουτ έκανε το 2-0 στο 49′.

Όχι μόνο αυτό, αλλά τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Χόνοχαν αποβλήθηκε (δεύτερη κίτρινη κάρτα) μετά από αγκωνιά που έριξε σε προσπάθεια να πάρει κεφαλιά.

Ο ΠΑΟΚ δεν γινόταν να μην εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Μετά από υψηλό πρέσινγκ των Τσάλοφ και Τάισον, ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε μόνος του απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και με τέλειο πλασέ έκανε το 3-0.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον απόλυτο έλεγχο και πίεσαν και για τέταρτο γκολ. Κάτι το οποίο δεν κατάφερε με πέναλτι ο Τσάλοφ στο 90+2′, αλλά το έκανε ο Μπάμπα με δεξί πλασέ από κοντινή απόσταση στο 90+5′ διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι (80′ Ότο), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ (80′ Καμαρά), Ζίβκοβιτς (80′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (80′ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (64′ Τσάλοφ)

Σάμροκ Ρόβερς (Στ. Μπράντλι): Πολς, Χορ, Κλίρι, Γκρέις, Χόνοχαν, Γουότς (73′ Μπάρνε), Ο’Νιλ, Νιούτζεντ (73′ ΜακΈνεφ), Κλαρκ (27′ Λόπες), Φαρούτζια (84′ Μπουρκε), Γκριν (73′ Μαντρόιου)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό