15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άνετη στην πρεμιέρα η Ελλάδα – Νίκησε με 3-0 το Γιβραλτάρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέτυχε και τα τρία γκολ μέχρι το 58ο λεπτό

Με το δεξί ξεκίνησε η Εθνική και με νίκη 3-0 επί του Γιβραλτάρ στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου της προκριματικής φάσης του EURO 2024 στο ματς που έγινε στο «Εστάδιο ντο Αλγκάρβε» της Πορτογαλίας. Με αυτό το αποτέλεσμα, η «γαλανόλευκη» βρίσκεται μαζί με τη Γαλλία στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του γκρουπ με τρεις βαθμούς έκαστη, αφού οι «τρικολόρ» διέλυσαν με 4-0 την Ολλανδία.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ, όπως αναμενόταν, ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της. Αυτό που ξεχώρισε ιδιαίτερα ήταν πως παρά τη γνωστή μεγάλη διαφορά ποιότητας, οι Έλληνες διεθνείς δεν υποτίμησαν και ούτε υποβάθμισαν τη σημασία του αγώνα. Οι πάντες στις τάξεις της «γαλανόλευκης» έστειλαν το μήνυμα πως ο στόχος είναι η εξασφάλιση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του γκρουπ που οδηγούν απευθείας στο EURO 2024, ώστε να μην χρειαστεί να γίνει χρήση της… δεύτερης ευκαιρίας μέσω των πλέι οφ του UEFA Nations League.

Με τη διάθεση στα ύψη, λοιπόν, η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό. Ήταν μια ωραία ομαδική συνεργασία που άρχισε από τα αριστερά και με τη δεξιά πλευρά κενή, η μπάλα έφτασε στον Τζορτζ Μπάλντοκ που την… έστρωσε στον Γιώργο Μασούρα κι εκείνος με σουτ έγραψε το 1-0.

Η Ελλάδα συνέχισε να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες – είχε και δοκάρι. Άξιζε δεύτερο γκολ και το πέτυχε στο 45′, λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους. Οι Έλληνες διεθνείς κυκλοφόρησαν και πάλι την μπάλα με υπομονή μέχρι να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και τότε ο Μανώλης Σιώπης εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» και αύξησε τη διαφορά. Αυτό, δε, ήταν το πρώτο γκολ του με το εθνόσημο.

Το 3-0 σημειώθηκε στο 58′ έπειτα από ωραία ασίστ του Πέτρου Μάνταλου και εξαιρετικού τελειώματος από τον Τάσο Μπακασέτα. Κάπου εκεί το ματς «κλείδωσε» και οριστικά και ήταν στιγμή για να φρεσκάρει την 11άδα του ο Πογέτ.

Έπειτα, παρόλο που ακολούθησαν αλλαγές – ο Κωνσταντέλιας έκανε ντεμπούτο κι ο Φορτούνης επανεμφανίστηκε – ο ρυθμός της Ελλάδας δεν έπεσε. Ο Βαγγέλης Παυλίδης είχε δοκάρι στο 70′, ενώ το… σίδερο σταμάτησε και τον Μάνταλο τρία λεπτά αργότερα. Στο μεταξύ, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν παρατηρητής κάτω από την ελληνική εστία. Η πρώτη του επέμβαση έγινε στο 80′.

Η Ελλάδα την επόμενη αγωνιστική έχει… ρεπό από τα προκριματικά, αλλά θα εκμεταλλευτεί την ημερομηνία για να δώσει φιλικό κόντρα στη Λιθουανία (27/3).

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Χούλιο Σέσαρ Ρίμπας): Κόλινγκ – Σάρτζεντ, Ρ. Τσιπολίνα, Λόπες, Ολιβέρο – Βαλαρίνο (62′ Κουμπς), Τορίγια (62′ Μουελί), Ρόναν (85′ Τζ. Τσιπολίνα), Μπρίτο (85′ Τζόλι) – Γουόκερ, Κασιάρο (85′ Στάις).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (85′ Γιαννούλης) – Σιώπης, Μάνταλος – Μασούρας (85′ Χατζηγιοβάννης), Μπακασέτας (71′ Φορτούνης), Πέλκας (63′ Κωνσταντέλιας) – Γιακουμάκης (62′ Παυλίδης).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό