16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άμεση χαλάρωση των μέτρων θέλει το 61%

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Νέα Δημοκρατία αναχαιτίζει τη πτωτική τάση που είχε παρατηρηθεί τους προηγούμενους μήνες στην πρόθεση ψήφου, σταθεροποιούμενη σε σχέση με την μέτρηση του Φεβρουαρίου στο 33%, σύμφωνα με τα τα αποτελέσματα του Σφυγμού Απριλίου της Prorata.

Αντίστοιχη σταθεροποίηση καταγράφεται για τον ΣΥΡΙΖΑ (24%) και το ΚΚΕ (4.5%), ενώ οριακή άνοδο της τάξης του 0.5% σημειώνουν το Κίνημα Αλλαγής (6.5%) και η Ελληνική Λύση (3%). Τέλος, το ΜεΡΑ 25 καταγράφει οριακή μείωση του ποσοστού του κατά 0.5%, ανιχνευόμενο στο 3%.

Σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Έφημερίδας των Συντακτών, η αξιολόγηση της κυβέρνησης κρίνεται ως αρνητική. Πιο συγκεκριμένα, το 63% αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον αρνητικά τη συνολική διαχείριση της από την κυβέρνηση, ποσοστό το οποίο έχει αυξηθεί κατά 8% σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Νοεμβρίου. Παράλληλα, μόλις το 30% της κοινής γνώμης διατηρεί την άποψη ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μεθοδικά τα υλοποιούμενα μέτρα και ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό (34%) δηλώνει αρκετά ή απόλυτα ικανοποιημένο από τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τέλος, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (61%) πιστεύει ότι τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να χαλαρώσουν άμεσα, το 16% ότι θα πρέπει να παραταθούν, ενώ το 17% ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθούν.

Τα συναισθήματα που κυριαρχούν μεταξύ των πολιτών απέναντι στην οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας είναι η απογοήτευση και ο θυμός, ενώ 7 στους 10 αξιολογούν την οικονομική κατάσταση της χώρας ως μάλλον ή σίγουρα αρνητική. Η ικανοποίηση των πολιτών από το έργο της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στο 36%, από το αντιπολιτευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ στο 20%, του Κινήματος Αλλαγής στο 12%, του ΚΚΕ στο 15%, της Ελληνικής Λύσης στο 9% και του ΜεΡΑ στο 15%. Ο αρνητισμός έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να διατηρείται σχετικά υψηλά, καθώς το 49% δηλώνει ότι θα ενοχλούνταν περισσότερο αν τις επόμενες εκλογές κέρδιζε το κόμμα της Αριστεράς, με το 40% να ενοχλούνταν περισσότερο από μια εκλογική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και το 11% να μην επιθυμεί να τοποθετηθεί στο δίλημμα.

Τέλος, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εκλαμβάνεται με διαφορά ως πιο αποτελεσματικός στην επίλυση των σημαντικών προβλημάτων της χώρας, πιο ικανός να διαχειριστεί τα ζητήματα της

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό