22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Άλωσε» και την Μαδρίτη ο Θρύλος – Δια χειρός Σλούκα υπέταξε την Ρεάλ με 89-87

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων πέτυχε το καλάθι της νίκης

Ασταμάτητος είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε νικηφόρα και από την Μαδρίτη απόψε, καθώς υπέταξε την Ρεάλ με 89-87 και έκανε το 3 στα 3 στη φετινή Euroleague.

Το καλάθι της νίκης πέτυχε ο αρχηγός (ελλείψει του τραυματία Παπανικολάου), Κώστας Σλούκας, με ένα σουτ τρία δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε και αφού «χόρεψε» τον Ταβάρες.

Ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση για τον Σάσα Βεζένκοφ, με 23 πόντους και 12 ριμπάουντ. Αυτή είναι η δεύτερη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού, καθώς είχε νικήσει και στην Βαρκελώνη την Μπαρτσελόνα.

Το ματς

Για μία ακόμη φορά ο Μπαρτζώκας βρήκε λύσεις από πολλούς με τους Βεζένκοβ, Λαρεντζάκη και Σλούκα στο τέλος να κάνουν απίθανα πράγματα στο παρκέ και να χαρίζουν χαρά στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και καμία δεν μπορούσε να πάρει μία διαφορά (15-15, 7′). Η Ρεάλ έβρισκε σκορ κυρίως σε γρήγορες επιθέσεις εκμεταλλευόμενη τις αργές επιστροφές των Πειραιωτών, ωστόσο οι παίκτες του Μπαρτζώκα «απαντούσαν» χάρη κυρίως στην απόδοση των Φαλ και Γουόκαπ. Ο Βεζένκοβ μπήκε στην εξίσωση του σκορ με σουτ μακρινής απόστασης αφού η μπάλα κυκλοφορούσε ιδανικά στην μπροστινή πλευρά του παρκέ (16-20, 9′), όμως ο Γιαμπουσέλε ήταν ασταμάτητος και το δεκάλεπτο έληξε 21-20.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στην δεύτερη περίοδο. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με τον Ντεκ να πλησιάζει στο χαμηλό ποστ, τον Κοζέρ να εμπιστεύεται το drive του κι έτσι προηγήθηκαν με 29-24 (14′). Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν, όμως κάποιες κακές αποφάσεις στην επίθεση έφεραν τρίποντα του Κορνελί και αιφνιδιασμούς με αποτέλεσμα ένα σερί 8-0 (37-29, 17′). Σε ένα ακόμη παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με τους Σλούκα, Βεζένκοβ να αντιδρούν μείωσαν σε 38-37 στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο Μπαρτζώκας έψαχνε έναν επιπλέον παίκτη που θα τον βοηθούσε στο παρκέ και η αλήθεια είναι πως ο ΜακΚίσικ έκανε σημαντικό μέρος της δουλειάς, αλλά 0/2 ελεύθερα τρίποντα στέρησαν τη δυνατότητα από την ομάδα του να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Βέβαια με κάρφωμα και φάουλ ο Αμερικανός ισοφάρισε στους 52 πόντους (26′) πριν ο Μούσα κάνει το 57-52. Στο επόμενο δίλεπτο ο Σλούκας μοίρασε καταπληκτικά τη μπάλα και οι Κάνααν, Βεζένκοβ και ΜακΚίσικ έδωσαν το προβάδισμα με 57-59 (28′).

Ο Γιουλ με την εμπειρία του βοήθησε τη Ρεάλ να τρέξει ένα γρήγορο 6-0 και να προσπεράσει με 68-63. Ο Ολυμπιακός όμως επέστρεψε και ο Λαρεντζάκης «απαντώντας» στον Γιουλ μείωσε σε 76-73 (35′) διατηρώντας την ομάδα του κοντά στο σκορ. Ο αρχηγός της Ρεάλ όμως είχε συνδεθεί με το καλάθι και με ένα ακόμη εύστοχο σουτ από τα 6.75 έδωσε προβάδισμα 6 πόντων (81-75, 37′). Ο Ολυμπιακός όμως είναι σπουδαία ομάδα και δεν εγκατέλειψε την προσπάθειά της ούτε σε εκείνο το σημείο. Ο Λαρεντζάκης συνέχισε να βρίσκεται στη «ζώνη του λυκόφωτος» και με δικό του τρίποντο, αλλά και σκριν που απελευθέρωσε στη συνέχεια τον Σλούκα, ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 83-85 (40′). Γιουλ και Σλούκας πρωταγωνίστησαν στα τελευταία δευτερόλεπτα μόνο που ο Ελληνας γκαρντ μετά από προσποίηση απελευθερώθηκε από τον Ταβάρες και σκόραρε για το 87-89. Στα 3” που απέμεναν ο Ταβάρες αστόχησε και οι Πειραιώτες πρόσθεσαν μία ακόμη νίκη!

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-37, 62-63, 87-89

: gazzetta

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό