16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άλμπα: Ο Σλούκας τρύπησε το ταβάνι του στην πιο λαμπερή εκδοχή της διπλής ταυτότητάς του

Ειδήσεις Ελλάδα

Η φανταστική επίδοση του Κώστα Σλούκα σε πόντους από ασίστ και το ταβάνι που τρύπησε το βράδυ της Πέμπτης οδηγώντας τον Ολυμπιακό στη νίκη επί της Άλμπα και στην έβδομη εφετινή του στην EuroLeague.

Ο αγώνας της Πέμπτης με αντίπαλο την Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ είχε το ιδανικό φινάλε για τον Ολυμπιακό. Εκ των πραγμάτων ήταν ένα παιχνίδι – παγίδα για τους ερυθρόλευκους που όφειλαν να βγάλουν αντίδραση μετά το μπλακ άουτ στο Τελ Αβίβ και την ήττα της περασμένης Τρίτης.

Το κατάφεραν νικώντας 89-79 με έκρηξη στο τελευταίο πεντάλεπτο. Έως ότου φωνάξουν τον γιατρό είναι αλήθεια πως είχαν ψαχτεί πολύ.

Η ροή του παιχνιδιού είχε γεννήσει αμφιβολίες για το φινάλε. Το ματς ήταν -ούτως ή άλλως- επικίνδυνο δεδομένου ότι η χθεσινή αντίπαλός τους δεν είναι μια ομάδα που επηρεάζεται τόσο από τα αποτελέσματα. Ούτε πανικοβάλλεται αλλάζοντας το στιλ της. Κι ας ερχόταν από έξι σερί ήττες στη διοργάνωση.

Υπό αυτές τις συνθήκες το τελικό +10, για την έβδομη εφετινή νίκη, έμοιαζε με κατόρθωμα για την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Λογικό είναι να σταθεί κανείς σε άλλη μια γκράντε βραδιά του Σάσα Βεζένκοβ. Όπως επίσης στο τρίποντο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη σ’ ένα κομβικό χρονικό σημείο ή φυσικά στην καθοριστική συμβολή του Κώστα Παπανικολάου, όταν οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να επιστρέψουν μήπως κλέψουν το διπλό.

Η σπουδαία βραδιά και η επίδοση διετίας του Σλούκα

Μόνο που σε αυτό στο λαβυρινθώδες παιχνίδι ο Κώστας Σλούκας ήταν η πυξίδα που οδήγησε με ασφάλεια τον Ολυμπιακό στην έξοδο.

Στο δέκατο ματς των πρωταθλητών Ελλάδας στην εφετινή διοργάνωση ο 32χρονος πόιντ γκαρντ εμφάνισε την πιο λαμπερή όψη του ήδη πληθωρικού και φωτεινού εαυτού του.

Προσφέροντας στον Ολυμπιακό 40 πόντους, από ατομικό σκορ ή πόντους από δικές του ασίστ, ο Θεσσαλονικιός κουμανταδόρος υπερέβη την αμέσως προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του και δημιούργησε τις συνθήκες για να κλείσει πολύ γρήγορα η ανοικτή πληγή του Τελ Αβίβ.

Στο σκοράρισμα ο Σλούκας κινήθηκε λίγο κάτω από τα εφετινά στάνταρ του (12 πόντους έναντι 13.7 που είχε στα πρώτα 9 ματς), χωρίς μάλιστα να ευστοχήσει σε τρίποντο (0/3), αλλά στις τελικές πάσες έφτασε σε season high, μοιράζοντας για πρώτη φορά διψήφιο αριθμό (11). Μάλιστα όσο ήταν στο παρκέ οι ερυθρόλευκοι ήταν στο +9.

Συνολικά οι ασίστ του “έφτιαξαν” 28 πόντους για τον Ολυμπιακό, επίδοση που δεν είχε επαναληφθεί άλλη φορά εφέτος. Ως τώρα οι 25 πόντοι από πάσες του στο νικηφόρο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα ήταν το ταβάνι του. Ταβάνι μάλιστα που αφορούσε όλη την τελευταία διετία στην EuroLeague. Πέρυσι η ανώτερη επίδοσή του ήταν οι 23 πόντοι από ασίστ στον αγώνα με την Μπάγερν στο Μόναχο!

Πλέον και προτού ολοκληρωθεί η 10η αγωνιστική, μια κι εκκρεμούν τα πέντε αποψινά παιχνίδια, ο Σλούκας προηγείται όλων των άλλων στο μέσο όρο πόντων που δίνει από ασίστ (173 με μέσο όρο 17.3 ανά παιχνίδι) και είναι τρίτος στο συνολικό “σκορ” που φτιάχνει για την ομάδα, πίσω μόνο από τον απίθανο Βασίλιε Μίτσιτς (που κουβαλά όλη την Αναντολού Εφές ελλείψει Λάρκιν) και -οριακά- από τον Λορέντζο Μπράουν (που όμως σκοράρει περισσότερο απ’ όσο δημιουργεί).

Οι μέσοι όροι του Σλούκα είναι, για την ώρα, πολύ βελτιωμένοι συγκριτικά με τις άλλες δυο σεζόν της δεύτερης θητείας του στον Πειραιά και αυτό τον μετατρέπει αυτομάτως σε μετρονόμο της εξαιρετικής πορείας του Ολυμπιακού στο 1/4 της κανονικής περιόδου. Με λίγα λόγια αποτελεί έναν ξεκάθαρο εγγυητή σταθερότητας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό