24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άλμα 2% με οδηγό τις τράπεζες

Ειδήσεις Ελλάδα

Με αναλαμπή 4,77% στις τράπεζες, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άλμα 2,16% κλείνοντας στις 1.049 μονάδες, στον απόηχο της κρίσης και τελικά διάσωσης της ελβετικής Credit Suisse. Κέρδη και στην Ευρώπη με το βλέμμα στραμμένο στις ανακοινώσεις της Federal Reserve την Τετάρτη για τη νομισματική της πολιτική.

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν άνοδο την Τρίτη, καθώς η νευρικότητα των επενδυτών καταλάγιασε μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 1,49%, ενώ οι κλάδοι παρέμειναν ένα πράσινο τείχος. Οι τράπεζες ηγήθηκαν των κερδών, σημειώνοντας άνοδο 3,8%, καθώς ο κλάδος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών κατέγραψε κέρδη 3,5%. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσαν άνοδο 2,3%. Στο +1,87% ο γερμανικός DAX.

Τη Δευτέρα, οι ευρωπαϊκές αγορές παρουσίασαν διακυμάνσεις, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί τις πρώτες ώρες της διαπραγμάτευσης, προτού κινηθεί σε θετικό έδαφος.

Credit Suisse: Από τα 40 στα 4 δισ. – Το χρονικό της πτώσης (Infographic)

Η UBS συμφώνησε την Κυριακή να αγοράσει την Credit Suisse έναντι 3 δισ. ελβετικών φράγκων (3,2 δισ. δολάρια) σε μια σε μια συμφωνία έκτακτης διάσωσης. Η συνδυασμένη τράπεζα θα έχει επενδεδυμένα περιουσιακά στοιχεία ύψους 5 τρισ. δολαρίων, σύμφωνα με την UBS. Οι μετοχές της Credit Suisse κατακριμνίστηκαν 54% τη Δευτέρα σε ένα σημείο, ενώ η UBS αντέστρεψε τις απώλειες σε κέρδη 3,8%.

Οι μετοχές της Credit Suisse ήταν ασταθείς το πρωί της Τρίτης και σημείωσαν άνοδο 2% στις απογευματινές συναλλαγές. Η UBS σημείωσε άνοδο 7,2%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό