33.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Άλλη κλάση ο Πίτερς και ο Μιλουτίνοφ, οδήγησαν τον Ολυμπιακό στους τελικούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του Περιστερίου για δεύτερη φορά σε ισάριθμα παιχνίδια τις τελευταίες τρεις μέρες και προκρίθηκε στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος, εκεί όπου περιμένει έναν εκ των Παναθηναϊκού AKTOR και Άρη.

Οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 84-71 στο «Κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου» της ομάδα του Βασίλη Σπανούλη και «σκούπισαν» τους γηπεδούχους με 2-0 για να παραστούν πιστοί στο ραντεβού τους για την τελική μάχη της φετινής Basket League.

Το ξεκίνημα των «ερυθρολεύκων» ήταν ισοπεδωτικό, καταφέρνοντας να προηγηθούν με 0-14 και 1-16 στα πρώτα λεπτά, όντας εξαιρετικά εύστοχοι από την περιφέρεια, συνεχίζοντας στα καλά ποσοστά του πρώτου αγώνα και έχοντας γενικότερα μια ιδανική κυκλοφορία στην επίθεση για να χτυπήσουν στο ζωγραφιστό με αιφνιδιασμούς και με τη δυναμική του Μιλουτίνοφ, με το Περιστέρι να μη μπορεί να την εμποδίσει.

Το ίδιο εν συνεχεία βρήκε κάποια σουτ από την περιφέρεια για να αντιδράσει, όμως το 13-35 με το οποίο ολοκληρώθηκε η 1η περίοδος αντικατόπτριζε στο έπακρον την κυριαρχία των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η κατάσταση άλλαξε άρδην με το Περιστέρι να αντεπιτίθεται. Φόρτωσε με φάουλ τους πλέι-μέικερ του Ολυμπιακού (Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος) και χάλασε το μυαλό των Πειραιωτών στο επιθετικό κομμάτι.

Την ίδια στιγμή, βρήκε ροή στην επίθεση βρίσκοντας σουτ από μακριά και χτυπώντας στη ρακέτα εν τη απουσία του Μιλουτίνοφ, με τους Τόμπσον και Ράγκλαντ να δημιουργούν ρήγματα και να μειώνουν αισθητά τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενος μόλις με πέντε πόντους (44-49) βγάζοντας νευρικότητα και μη συνεχίζοντας το εκρηκτικό ξεκίνημα με το οποίο μπήκε στο παιχνίδι.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους είχε σχεδόν εικόνα καρμπόν με την έναρξη του αγώνα. Ο Ολυμπιακός έκανε και πάλι δυναμική εκκίνηση για να επανέλθει άμεσα σε διψήφιο προβάδισμα ασφαλείας και να μετατρέψει το +5 (44-49) σε +15 (46-61) δείχνοντας και πάλι υπομονή στο επιθετικό παιχνίδι του.

Από την άλλη, η ομάδα των Δυτικών προαστίων είδε τα ποσοστά της να πέφτουν και να παλεύει να διατηρηθεί στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην 4η περίοδο με το σκορ στο 60-73 υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Το τελευταίο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα μιας και ο νικητής φαινόταν να είχε κριθεί, με τους γηπεδούχους να μη μπορούν να συνεχίσουν στους ίδιους υψηλούς ρυθμούς απέναντι στον Ολυμπιακό ο οποίος διαχειρίστηκε την κατάσταση στο τέλος για να φτάσει στο 71-84 που αποτέλεσε και το τελικό σκορ του αγώνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό