13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άλκης Καμπανός: Η πολύχρωμη πορεία στη μνήμη του παλικαριού – Παρόντες παίκτες του Άρη (photos)

Ειδήσεις Ελλάδα

Άλκης Καμπανός: Η πολύχρωμη πορεία στη μνήμη του δολοφονημένου οπαδού του Άρη.

Ένας χρόνος για τον Άλκη Καμπανό. Ένας χρόνος γεμάτος πόνο για την οικογένειά του. Ένας χρόνος που ακόμα προσπαθούμε να απαντήσουμε στο διαχρονικό ερώτημα, γιατί αντί τη διασκέδαση, την ψυχαγωγία, την αγάπη για μία ομάδα, ένα σπορ, την καλύπτει ο ακραίος φανατισμός και οπλίζει το χέρι ορισμένων.

Ένα 19χρονο παιδί έφυγε από τη ζωή και οι γονείς του παραμένουν και θα παραμένουν βυθισμένοι στο πένθος. Φυσικά θα ζητούν και δικαιοσύνη. Το σίγουρο είναι ότι το καμάρι τους θα μείνει στη μνήμη όλων. Αυτό φάνηκε κι από τις σημερινές εκδηλώσεις για τον Άλκη. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η πολύχρωμη πορεία, όπου χιλιάδες κόσμου, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 «Εις το Όνομα του Άλκη», για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Άλκη, διοργάνωσε μια πολύχρωμη σιωπηρή πορεία στη μνήμη του Άλκη. «Για να κρατήσουμε για πάντα ζωντανό τον Άλκη. Για να καταστήσουμε τον Άλκη σύμβολο αλλαγής. Για να εκφράσουμε, με αυτόν τον τρόπο, τον αβάστακτο πόνο που μας προκάλεσε η άγρια δολοφονία του. Για να μάθουμε όλοι και κυρίως τα παιδιά ότι μπορούμε να επι-δράσουμε και να αλλάξουμε την σαθρή κοινωνία στην οποία ζούμε», όπως αναφέρει η Δομή.

 

Να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη βρέθηκε στο σημείο δολοφονίας του Άλκη και ακολούθησε τη σιωπηρή τιμωρία. Χουλιάν Κουέστα, Γιάκουμπ Μπράμπετς, Βλάντιμιρ Νταρίντα και Τόλης Τερζής ήταν από νωρίς εκεί.

Επίσης, με απόφαση της διοίκησης της ΕΠΣΜ καμία ερασιτεχνική ομάδα δεν έκανε προπόνηση το απόγευμα της Τετάρτης, κατόπιν της προτροπής των περίπου 22.000 αθλητών που υπάγονται στην Ένωση να βρεθούν στη σιωπηρή πορεία και να τιμήσουν τη μνήμη του Άλκη Καμπανού.

Φυσικά από το πρωί, χιλιάδες κόσμου πέρασε από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης κι άφησε ένα λουλούδι, ένα κερί. Νωρίτερα έγινε τρισάγιο παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλων των τμημάτων του Άρη, αλλά και διάφορων συλλόγων. Όσο πλησίαζε η ώρα της σιωπηρής πορείας, αυξανόταν ο κόσμος στην οδό «Αλκιβιάδης Καμπανός». Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια το συγκεντρωμένο πλήθος φώναξε «Άλκης ζωντανός».

Συμβολικά, άφησαν 19 λουλούδια στο σημείο δολοφονίας του Άλκη. Πρώτοι τοποθέτησαν λουλούδια ο θείος και η θεία του 19χρονου αδικοχαμένου φίλου του Άρη, για να ακολουθήσουν ο Άγγελος Χαριστέας, ο Χουλιάν Κουέστα αλλά και τα μέλη της «Δομής Εις το όνομα του Άλκη».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό